Arkiva e lajmeve
                   

KONKURSI I MINISTRISË SË KULTURËS PËR BASHKËFINANCIMIN E E-MOBILITETIT TË ARTISTËVE (AFATI: 20 SHTATOR 2020)

23. korrik 2020.

Ministria e Kulturës dhe Informimit ka shpallur konkurs të ri për bashkëfinancimin e e-mobilitetit të artistëve.

Konkursi u shpall për bashkëfinancim të përmbajtjeve artistike dhe veprave dhe lëvizjes së artistëve dhe profesionistëve në fushën e kulturës dhe artit në vitin 2020.

Ministria thekson se kjo është një kategori e krijuar rishtazi në kuadër të Konkursit ekzistuese për bashkëfinancimin e lëvizshmërisë së artistëve dhe profesionistëve në fushën e kulturës dhe artit, e krijuar në përgjigje të rrethanave të shkaktuara nga pandemia e virusit korona.

Fondet e alokuara në këtë konkurs do të mbulojnë shpenzimet që lidhen me prodhimin dhe përgatitjen e përmbajtjes artistike dhe punimet për pjesëmarrjen e artistëve nga Serbia në festivale ndërkombëtare në internet, tubime profesionale, galeri / ekspozita dhe lloje të tjera të prezantimeve në internet jashtë vendit.

Aplikimet për konkurs mund të paraqiten në periudhën nga 20 korriku deri në 20 shtator 2020.

Teksti i konkursit dhe formulari i aplikimit janë në dispozicion në http://www.kultura.gov.rs/lat/konkursi/konkurs-za-sufinansiranje-e-mobilnosti-umetnika---umetnickih-sadrzaja-i-dela-i-mobilnosti-umetnika-i-profesionalaca-u-oblasti-kulture-i-umetnosti-u-2020--godini.

Burimi: Ministria e Kulturës dhe Informimit dhe Trupi Koordinues