Arkiva e lajmeve
                   

KOMUNA E MEDVEGJËS KA VLERË ISH FABRIKËN “QENDRA HULUMTUESE PËR INVESTIME DHE INFORMATIKË” NGA NOVI BEOGRADI

31. korrik 2019.

Medvegjë - Komuna e Medvegjës ka blerë prona të luajtshme dhe të paluajtshme të ish "Qendrës së Kërkimit dhe Investimit për Informatikë" e vendosur në qendër të vendbanimit Lece, menjëherë pranë rrugës së asfaltuar që lidh fshatin me rrugën kryesore Leskoc-Medvegjë. Komuna e Medvegjës ka blerë pronën në shumën totale prej 2.500,000 RSD.

Pronat e blera me marrëveshje të drejtpërdrejtë përfshijnë ndërtimin e një fabrike për prodhimin e makinave elektrike dhe pajisjeve prej 439 m2 dhe tokë ndërtimore jashtë zonës së ndërtimit, me një sipërfaqe totale prej 11 hektarë dhe 75m 2.

Sipas Nebojsa Arsiq, kryetari i Komunës së Medvegjës, një investitor i interesuar i cili synon të fillojë prodhimin e bordeve dhe ekraneve inteligjentë ka kontaktuar tashmë me kompaninë e pasurive të patundshme në Lec.

Kryetari i Medvegjës dje lidhi një marrëveshje shitje dhe blerje me drejtorin e falimentimit të Qendrës Kërkimore për Investime dhe Informatikë në Beogradin e Ri.

Burimi: Jugmedia dhe Trupi Koordinues