Arkiva e lajmeve
                   

KANË FILLUAR DITËT E VRAJËS

25. gusht 2016.

Vrajë – Në kuadër të manifestimit të këtij viti “Ditët e Vrajës”, në shititore wshtw hapur Panairi Etno dhe Panairi i Librave.

Në Panairin Etno ka pasur 25 ekspozues, ndërsa përveç atyrëve të Vrajës kanë qenë edhe mysafirët nga Bujanoci dhe Nishi.

Janë ekspozuar kryesisht eskponatët të punuar nga dora. Ka edhe suvenirë nga druri dhe qeramika, magneti, kukullat me punim dore, sapunë të zbukuruar dhe dekorim fotografive.

Ngjarja e cila do të duhej që të tërheq turistë është prezantimi i kuzhinës së Vrajës, e cila do të hapet të enjten në ora 18.

Në plan të parë do të ketë samsa, i cili është ushqimi më autentik i këtij terriori, por dhe kollpitja, byreku dhe ushqime të tjera me të cilat krenohet qyteti i Vrajës.

Në Galerinë e Universitetit Kombëtar, të mërkurën ka filluar ateleja e verës, ndërsa është paralajmruar edhe nata e letërsisë Zoran S. Nikoliqit, si dhe ora publike e jogës.

Burimi: OK Radio dhe Trupi Koordinues