Arkiva e lajmeve
                   

JANË NDARË 52 ÇMIME VULLNETARËVE NGA RRETHI I JABLLANICËS

26. janar 2018.

Leskovac, Medvegjë - 52 anëtarë të klasave të marsit dhe të qershorit nga rrethi i Jabllanicës, të cilët vullnetarisht u shërbyen afatit të ushtris me armë , morën shënj identifikimi dhe falënderimet e Ushtrisë së Serbisë dhe Ministrisë së mbrojtjes si njohje për kontributit, mbrojtjen dhe përforcimin e sistemit të mbrojtjes.

Kjo është ceremonia e dytë e tillë në Leskovc që nga mbarimi i shërbimit të detyrueshëm ushtarak dhe kreu i Qendrës Rajonale të Ministrisë së mbrojtjes në Nish, koloneli Nenad Markoviq, thotë se ata janë përgjegjës për komunat dhe qytetet nga Kladova deri në Preshevë dhe që për vite ata janë lider në numrin e madh të kandidatëve për shërbimin vullnetar të ushtaris.

"Ushtria Serbe nga këta të rinjë më vonë do të merr kuadrin e saj, të  cilit  rekruton dhe i trajnon. Anëtarët e këtij brezi në kufirin shtetëror tashmë kryejnë detyra të rregullta, ata gjithashtu gjenden në operacionet paqeruajtëse jashtë vendit dhe kanë detyra të rregullta në kazermat lokale ", tha kolonel Markoviq, i cili ndau çmimet së bashku me kryetarin e Leskovcit Goran Cvetanoviq dhe përfaqësuesit e tjerë e komunave në teritorin e rrethit të Jabllanicës.

Burimi: Veçernje novosti dhe Trupi koordinues