Arkiva e lajmeve
                   

HULUMTIMI “TË RINJËT NË PASQYRËN MEDIATIKE”

23. janar 2020.

Organizata Rinore e Serbisë zhvilloi një studim mbi pozicionin e të rinjve në media gjatë vitit 2019, rezultatet e të cilit u botuan në fund të javës së kaluar me titullin "Rinia në Pasqyrën e Mediave 2019".

Ky hulumtim është i treti me radhë dhe po publikohet si vijim i hulumtimit 2017 dhe 2018 me të njëjtin emër. Nevoja për hulumtime të këtij lloji lindi si një reagim ndaj analizës së mediave vendase përmes të cilave përmbajtjet e të rinjve vazhdimisht mbahen jashtë vëmendjes, ose nëse diskutohen, ato kryesisht paraqiten në një kontekst negativ. Media është gjithashtu një fushë në të cilën të rinjtë prodhojnë përmbajtje, kjo është arsyeja pse pozicioni i të rinjve në media në këtë studim është analizuar edhe nga perspektiva e punonjësve të rinj të mediave.

Hulumtimi i plotë mund të shkarkohet nga faqja zyrtare e Organizatës së Mbulimit të Rinisë së Serbisë :https://koms.rs/istrazivanja/mladi-u-medijskom-ogledalu-2019/

Burimi: KOMS dhe Trupi Koordinues