Arkiva e lajmeve
                   

HARTA POTENCIALE PËR RRËSHQITJEN E TOKËS

21. maj 2014.

Rrëshqitjet në jug të Sërbis nuk është në rrezik.

Gjeologët Millosh Marjanoviq dhe Urosh Gjuriq kanë postuar hartën për rastë rrëshqitëje të tokës e cila pasë rreshjeve të shumta mundë të lajmrohet rreshqitja e tokës në Sërbin jugore.

Siç është qaruar, se harta referohet në të ashtëquajtërën rreshqitje të thella, të cilat dallohen nga kto që kanë ndodhur ditët e fundit.

Më të rrezikuarit janë Shumadia dhe pjesa perendimore e Sërbisë, deri sa në jug të Sërbisë bie në ato pjesë ku është e mundur rreshqitja e vogël ose shumë e vogël, ndonse këtë her të dhënat detaje janë kshyrur vetëm në fushat për pellgjet që janë të tejmbushura.

 

Në krijimin e kësaj harte ka ndikuar parametri gjeologjik i terenit, distanca nga zonat e përmbytura, distanca nga drenazhi, pjerrëtësisë së terenit dhe energjisë.

Burimi: Juzhne Vesti dhe Trupi Koordinues