Arkiva e lajmeve
                   

„GËZIMI YNË“ KA FESTUAR KATËR DEKADA TË EGZISTIMIT TË SAJ

30. maj 2017.

Bujanoc – Ditëlindja e katërdhjetë të institucionit parashkollor „Gëzimi Ynë“, çerdhes së famshme, është shënuar në mënyrë që i shkon për shtati këtij institucioni, me këngë, lojra dhe buzëqeshje, të cilat fëmijët ashtu siç dijnë vetëm ata dhe të që munden t`ia ndajnë të afërme të tyre, shokëve, edukatorëve dhe vizitorëve të shumtë në sallën e madhe të Shtëpisë së Kulturës „Vuk Karaxhiq“, në shfaqjen e organizuar për këtë jubile. Përfaqësuesit e vetqeverisjes lokale, Trupit Koordinues, Ministrisë së Arsimit, Ushtrisë së Serbisë, drejtorë të shkollave dhe shumë mysafirë i ka përshëndetur Millovan Alleksiq, drejtor i çerdhes, duke dërguar faleminderimet e mëdha, para së gjithash të prindërve në bashkëpunimin e suksseshëm. Në këtë solemnitet kanë performuar fëmijët e grupeve të memse dhe parashkollore nga çerdhja qendrore në Bujanoc, grupi i të vegjëlve nga Tërnoci i Madh dhe grupi parashkollor nga shkolla fillore „Naim Frashëri“. Videoinçizimi i cili është prezentuar „ka ringjallur“ kujtesat në fillimin e punës së çerdhës në vitin e largët 1977. Këtë institucion e ka udhëhequr Andon Dimitrijeviq, gazetari i cili ende është aktiv.  

Përndryshe, institucioni parashkollor „Gëzimi Ynë“ përveç objektit qendror në Bujanoc, ka objeketet e veta edhe në Tërnoc të Madh, Levosojë, Rakovc, Kllenikë, Kllinovac dhe Breznicë. Gjithsej 537 fëmijë të moshës një vjeçare deri në gjashtë e gjysmë, janë të ndarë në 43 grupe. Gjithsej janë 50 edukatorë, 5 motra medicinale dhe 30 punëtorë të ndarë në punët e ndryshme për kujdesin e fëmijëve.

Pas shfaqjes vizitorët kanë mundur që të vizitojnë ekspozitën e veprave të artit të fëmijëve, përmes „ndihmës së vogël“ të edukatorëve të tyre, e cila është rregulluar në hollin e Shtëpisë së Kulturës „Vuk Karaxhiq“.

Burimi: BU Press dhe Trupi Koordinues