Arkiva e lajmeve
                   

GAZIFIKIMI NË JUG TË SERBISË

19. dhjetor 2017.

Preshevë, Bujanoc, Medvegjë – Ministri i Minierës dhe Energjetikës Aleksandar Antiq ka deklaruar se kompania “Jugorogas” dhe “Serbiagas”, e shqyrton gazifikimin e jugut të Serbisë.

 “Shqyrtojmë tani edhe me “Jugorosgasin” dhe “Serbiagasin” gasifikimin e jugut të vendit. Shqyrtojmë që gasi duhet të sjellet edhe deri në Vlladinçin Han, ku planifikohet zona industriale si edhe deri në Vrajë”, ka deklaruar Antiq për RTS-in.

Siç ka vlerësuar, nuk ka dilema që nuk ka rritje ekonomike dhe zhvillim pa infrastrukturë të nevojshme dhe furnizim të zonave të reja industrial me gazë.

Burimi: Bujanovaçke, RTV Ritam dhe Trupi Koordinue