Arkiva e lajmeve
                   

FTOHTI NË KOMUNË, GJYKATË DHE NË SHTËPI TË KULTURËS

10. shkurt 2012.

Bujanoc  - Ditët e ftohta, ambienti edhe më i ftohtë në ndërtesën e KK, në shtëpi të kulturës, gjykatë, në postë, në ndërtesën e banueshme në Bujanoc të ashtuquajtur “soliter” ku të punsuarit dhe banorët janë afër radiatorve të ftohur.

Për fat që pushimet janë zbatuar për nxënëxit dhe punonjësit në shkollë të mesme “Sveti Sava”. Metë vërtet do të ishte rënd për ta ndjekur mësimin edhe me rroba të dimrit. Fajtor për këtë gjendje është mazuti (nafta).  Kompania lokale publike “Komunalia” sikur që nuk e ka ditur se furnizimet janë hargjuar dhe e kanë leju që kjo të ndodhë.

“Nuk kemi as gram të mazutit, por e kemi paguar një sasi të caktuar dhe ja tani, po udhëton tanki (rezervuari)  nga Pançeva. Vëtëm që nuk ka mbërri, shpresojm që mos të ngrihet rrugës” ka thënë Shefik Ademi, shef i nxemjeve në “Komunali”

Të punsuarit dhe banorët ditë  kanë kaluar në rroba të dimrit, duke punuar më pak, pjesën më të madhe kanë kaluar nëpër vende alternative me burim të nxemjeve, shpresojnë që tanki nga Pançeva të mbërrij pa probleme, nëse nuk arrin, të paktën ditët të jenë më të ngrohta.