Arkiva e lajmeve
                   

FTESAT PËR VAKSINIM NË BUJANOC

2. shkurt 2023.

Bujanoc - Beograd – Komuna ka ndarë ftesa për vaksinim për prindërit, fëmijët e të cilëve nuk janë vaksinuar. Çdo refuzim pasohet me gjobë. Thirrjet e vaksinimit janë një praktikë e zakonshme.

Vaksinimi është i detyrueshëm për fëmijët që qëndrojnë në institucionet parashkollore dhe shkollore, si dhe në institucionet për akomodimin e fëmijëve pa përkujdesje prindërore.

Një përjashtim parashikohet në rastin e kundërindikacioneve mjekësore të përcaktuara nga një mjek i specialitetit përkatës ose një ekip ekspertësh për kundërindikacionet.

Burimi: Bujanovaçke, Trupi Koordinues