Arkiva e lajmeve
                   

FESTIMET E PASHKËVE NË BUJANOC

26. prill 2022.

Bujanoc-Beograd- Në sheshin e qytetit në Bujanoc me një program të pasur kulturo-artistik dhe me numër të madh të vizitorëve u mbajt ekspozita e vezëve të Pashkëve të dekoruara më bukur dhe veprave artistike me temën e Pashkëve.

Në platon para Shtëpisë së Kulturës në Bujanoc, vizitorët shijuan veprat e ekspozuara artistike të nxënësve të shkollave fillore dhe dekorimet e bukura me motive të Pashkëve.

Nxënësit e lëndës fetare kanë lyer vezë dhe vizatime me ndihmën e mësuesve të tyre dhe janë vlerësuar veprat më të mira artistike dhe vezët e lyera më të bukura.

Petra Tomiq, Ena Dabetiq dhe Stefan Ristiq, nxënës të shkollës fillore „Branko Radiçeviq“ në Bujanoc, morën çmime për vezën e Pashkëve të dekoruar më të  bukurën, ndërsa Nina Millkoviq, Fillip Nedelkoviq dhe Lena Stojilkoviq nga shkolla fillore „Vuk Karaxhiq „ në Letërsi, kategoria vepra më e bukur e artit me temën e Pashkëve.

Me recitale, këngë për Pashkët dhe folklorin, nxënësit e shkollave të Bujanocit u prezantuan në mënyrë dinjitoze para vizitorëve.

Manifestimi tradicional u mbajt nën kujdesin e Qendrës Kulturore Vuk Karaxhiq në Bujanoc në bashkëpunim me shkollën fillore „Branko Radiçeviq“, shkollën fillore „Vuk S. Karaxhiq“ në Levosojë, shkollën fillore „Bora Stankoviq“ në Klenik dhe entin parashkollorë“ Nasha Radost“.

Burimi: Bujanovaqke, Trupi Koordinues