Arkiva e lajmeve
                   

DR. TIODOROVIQ: SITUATA EPIDEMIOLOGJIKE NË JUG TË SERBISË NËN KONTROLL

2. qershor 2020.

Ai tha për Radio Televizionin e Serbisë se aktualisht 44 pacientë me koronavirus janë duke u trajtuar në Qendrën Klinike të Nishit, ka rreth tridhjetë pacientë në spitalin COVID në Leskoc dhe rreth 80 pacientë në spitalin COVID në Vrajë.

Sipas tij, ka shumë të rinj dhe shumë fotografi klinike asimptomatike në mesin e pacientëve në Vranjë.

"Shumë masa për të luftuar epideminë janë relaksuar, por qytetarët ende kanë detyrim të vendosin maska ​​brenda dhe të mbajnë distancën e tyre. Doreza janë të nevojshme në kompanitë, tregje apo dyqane. Gjithashtu, është e nevojshme që t’i lani duart disa herë dhe t’i dezinfektoni ”, tha Tiodoroviq.

Nëse njerëzit i përmbahen kësaj, shtoi ai, situata do të jetë shumë më e mirë në 14 ditë, megjithëse, siç tha ai, epidemia mund të njoftohet zyrtarisht vetëm pas 28 ditësh pa të sëmurë dhe pozitiv.

"Deri më tani, 42.6 përqind e atyre që janë jashtë Nishit janë trajtuar në Qendrën Klinike në Nish, ka pasur mbi 32 përqind të të rinjve, dhe gjithçka që flet për mënyrën se si ne sillemi në mes të epidemisë. Situata është shumë më mirë tani, "theksoi Tiodoroviq.

Ai theksoi se epidemiologët në Serbi kanë qenë të sigurt që nga fillimi i epidemisë se çfarë duhet të bëjnë, sepse ekziston një doktrinë botërore në epidemiologji se si parandalohen dhe shtypen epidemitë dhe pandemitë.

"Ajo që u tha që ne nuk e dinim se çfarë duhet të bënim në fillim, nuk është absolutisht e vërtetë," theksoi Tiodroviq.

Burimi: Beta dhe Trupi Koordinues