Arkiva e lajmeve
                   

DITA E SHKOLLËS SË SHËN SAVA: PËRMES JETËS ME KOKË LART

28. janar 2022.

Bujanoc - Beograd - Bujanoc Shkolla e mesme "Shën Sava" ka festuar ditën dhe festën e tyre shkollore.

“Që fëmijët tanë të ecin në jetë trimërisht dhe me ballë të lartë, duhet të njohin historinë e tyre, trashëgiminë kulturore dhe shpirtërore që ua kanë lënë të parëve dhe pasurinë më të madhe na e ka lënë Shën Sava”, tha drejtoresha e shkollës. Biserka Joviq.

Në kuadër të festës u hap një ekspozitë me piktura të Manastirit të Hilandarit, ku pjesëmarrësit performuan himnin e Shën Savës, një dedikim dhe një recital.

Në fjalën e saj përshëndetëse, drejtoresha iu referua rëndësisë së Manastirit të Hilandarit dhe jetës dhe veprës së Shën Savës.

„“Të mos kthejmë kokën, të mos jemi dembelë, të mos kemi frikë të përpiqemi për atë që duam. Vetëm kështu e ardhmja jonë do të jetë e ndritshme, vetëm kështu do të zgjasim. Ne po ndjekim rrugën e Savës, për ta zgjatur”, ka përfunduar drejtoresha Joviq.

Ligjëratën e mbajtën mësuesi fetar dhe famullitari i qytetit, Miço Zelenoviq dhe Millovan Stoshiq, historian dhe ish-drejtor i Shkollës Teknike në Bujanoc, e cili, sipas drejtoreshës Joviq, është “luftëtar i dëshmuar për kulturën”.

Festimi i sivjetmë i Ditës së Shkollës u shënua në mënyrë modeste për shkak të pandemisë së shkaktuar nga virusi korona dhe ceremonia u mbajt në sallën e shkollës.

Burimi: Bujanovacke, Trupi Koordinues

 

homescontents