Arkiva e lajmeve
                   

BUJANOCI NJË MILION DINAR PËR ENERGJI EFIKASE

25. qershor 2021.

Bujanoc - Beograd - Për zëvendësimin e dritarëve dhe izolimit të jashtëm, qytetarët e komunës së Bujanovcit do të kenë qasje në një milion dinarë nga ministria e Minierave dhe Energjisë.

Komuna e Bujanocit mori kaq  para në konkursin për programin e Rehabilitimit të energjisë.

Shefja e zyrës komunale për zhvillim ekonomik lokal, Fazila Azemoviq, konfirmoi se marrëveshjet midis ministrisë dhe vetëqeverisjes lokale do të nënshkruhen nesër, kur ata do të marrin udhëzimet e nevojshme për hapat e mëtejshëm.

Azemoviq shtoi se ajo do t'i informoj qytetarët për këtë.

Siç ishte njoftuar më parë nga ministria, pas nënshkrimit të kontratës me ministrinë e vetëqeverisjes lokale, ajo do të shpallë dy ftesa publike - për kompanitë që do të marrin pjesë në punime dhe për qytetarët e interesuar.

Paratë e siguruara nga ministria financojnë 50 për qind, dhe gjysma tjetër paguhet nga qytetarët.

Bujanoci është në mesin e 67 komunave në Serbi që do të marrin fonde për këtë qëllim

Burimi: Bujanovacke dhe Trupi koordinues