Arkiva e lajmeve
                   

BIZNESMENËT NGA MEDVEGJA KANË MARRË MJETE FINANCIARE PËR FILLIMIN DHE AVANSIMIN E BIZNESEVE

19. dhjetor 2018.

Medvegjë - Pas mbarimit të trajnimit se si të mbahet një punë, për të punuar në mënyrë efektive dhe cilat janë rrugët e bashkëpunimit, biznesmenë nga komuna marrë fonde për blerjen e pajisjeve ose rinovimin dhoma në mënyrë që të fillojnë biznes të ri ose të përmirësuar një biznes ekzistues.

Trajnimet i ndoqën 45 sipërmarrës, pas së cilës janë zgjedhur 25 me planet më të mira të biznesit të cilat morrën fondet.

Ky program mbështet operacionet që përfshijnë përpunimin e drurit, përmirësimin e punëtorive të vullkanizere dhe qeramikës, ndërsa pajisje të reja dhe makina do të sigurohen për fermerët dhe bletarët.

Biznesmenët morën grante përmes projektit "Të punojmë për një të ardhme më të mirë për fëmijët", vlera e përgjithshme e të cilave është rreth 5.2 milion dinarë.

Projekti financohet nga Kabineti i Ministrit pa një portofol përgjegjës për demografinë dhe politikën e popullsisë dhe komuna e Medvegjës.

Burimi: Juzhne Vesti dhe Trupi Koordinues