Arkiva e lajmeve
                   

BIBLIOTEKAT PUBLIKE PËR FËMIJË NË TËRË SERBINË

29. tetor 2018.

Organizatorët e aksionit "Përcjelle librin" punojnë në krijimin e bibliotekave publike për fëmijët në të gjithë zonat rurale dhe fshatare të Serbisë, ku librat ende përfaqësojnë një luks të vërtetë.

Qëllimi është të hapen bibliotekat qendrore në shkollat ​​e vogla të fshatit, të paktën 50 libra. Këto libra do të qarkullohet nga fshatra të ndryshme në nivel vjetor, në mënyrë që fëmijët gjithmonë të marrin libra të rinj me të cilat hapen dyert e ëndrrave të reja.

Bibliotekat "Përcijlle librin" do të thotë për fëmijë argëtim, imagjinatë, frymëzim, të qeshura dhe magji.

Nëse ju jeni dashamir i librave dhe kuptoni se si ata mund ta pasurojnë jetën, do të ishte mirë për të dhuruar bibliotekës ndonjë  prej titujve që ju të dashur si një fëmijë, dhe që i përshtatet moshës prej 7-11 vjet.

Për më shumë informacion në lidhje me dhurimin e librave mund të kontaktoni Mia Markoviqin në këtë adresë mia.markovic@gmail.com

Burimi: Iniciativat Qytetare dhe Trupi Koordinues