Arkiva e lajmeve
                   

BANORËT E MEDVEGJËS KANË MARRË GJENERATORË DHE PAKO, NDËRSA RRUGËT JANË TË PASTRUARA

19. janar 2021.

Medvegjë – Vetëqeverisja lokale e Medvegjës njoftoi se ka ndërmarrë aktivitete për të riparuar dëmet që u shkaktuan kohët e fundit nga përmbytjet dhe erërat, dhe për shkak të të cilave popullata mbeti pa rrugë, energji elektrike dhe u përmbyt.

Ata deklarojnë se ndihma e ekipeve të EPS nga e gjithë Serbia ka mbërritur, gjeneratori është siguruar derisa energjia elektrike të arrijë në çdo shtëpi, banorët të kanë marrë pako ushqimore dhe se rrugët janë pastruar.

„Përveç punëtorëve të EPS-it në Medvegjë, të cilët janë duke bërë përpjekje maksimale për të mundësuar furnizim të pandërprerë me energji elektrike në fshatrat tona në kushte vërtet ekstreme, në ndihmë erdhën edhe vendasit, të cilët u përfshinë në pastrimin e rrugëve nga drurët e rëna sa më shpejt të jetë e mundur dhe duke u dhënë elektricistëve qasje në energji elektrike.

Në seancën e Shtabit së Situatave Emergjente të komunës së Medvegjës, u mor një vendim që për shkak të dëmtimit të infrastrukturës rrugore, si dhe dëmtimeve të mëdha në rrjetin e shpërndarjes së energjisë elektrike, është e nevojshme që urgjentisht të prokurohen pako me ushqime themelore për të ndihmuar popullsinë e rrezikuar të komunës së Medvegjës të cilët janë pa energji elektrike për një kohë më të gjatë.

Vullnetarët e komunës së Medvegjës përgatitën 1000 pako ndihme, për të cilat 1,200,000.00 dinarë ishin ndarë nga buxheti i komunës.  Shpërndarja e pakove me ushqime themelore, si dhe e gjeneratorve në pjesët më të rrezikuara të komunës sonë, filloi ditën e shtunë.  Në territorin e komunës së Medvegjës, shpërndarja e pakove me ushqime themelore për popullatën e rrezikuar ka vazhduar edhe sot.

Përveç JKP „Obnove“ nga Medvegja, e cila është kompetente për mirëmbajtjen e rrugëve në dimër, ne kemi përfshirë kontraktorë shtesë, dhe të gjithë janë në terren.  Pastrimi po shkon sipas planit, dhe unë jam veçanërisht i kënaqur që ekipet lëshuar energjinë elektrike në repetiratorët Gjarovica dhe Rasovaça, kështu që më në fund do të marrim telefoninë mobile dhe sinjalin televiziv.  Ne jemi pa ndërprerje me ekipet në terren dhe pres që nesër të kemi një situatë shumë më të favorshme

Oda Ekonomike e Serbisë (PKS) gjithashtu dhuroi pako ndihmash për popullatën në komunën e Medvegjës, dhe ndihma arriti gjithashtu në formën e një gjeneratori elektrik dhe një automjeti për terren për Shtëpinë e Shëndetit në Medvegjë, në mënyrë që shërbimet mjekësore të mund të arrinin në fshatrat e mbuluara me dëborë “, tha kryetari i komunës së Medvegjës Nebojsha Arsiq.

 Ai falënderoi të gjithë punëtorët e Elektrodistribucionit, vullnetarët, bashkëpunëtorët e tyre dhe vendasit, “të cilët po punojnë së bashku për të dalë nga situata emergjente  sa më shpejt të jetë e mundur,” është kumtuar në deklaratën e vetqeverisë lokale.

Burimi: Jugmedia dhe Trupi Koordinues