Arkiva e lajmeve
                   

5. shtatore 2008.

5. shtator 2008.

Kyetari I posagjedhur I Trupit Koordinues te Qeverise se Serbise Milan Markoviq vizitoi Bujanocin
"Me bashepunim te ndersjelle ne mes te Trupit Koordinues dhe udheheqjes locale deri te zgjedhja e problemeve ne jugun e Serbise
Bujanoc- Ministri i pushtetit local e njeherit edhe kryetar I posazhjedhur I Trupit koordinuesper komunat Presheve, Bujanoc dhe Medvegje Milan Markoviq te premten me 5 shtatore eshte takuar me me kryetaret e komunave Bujanocit-Shaip Kamberin, Presheves-Nader Sadikun dhe te Medvegjes-Sllobodan Drashkoviqin. Kryetari I Trupit Koordinues, Milan Markoviq ka pasur takim te perbashket me shefin e misionit te OSBE-se ne Serbi ambasadorin Hans-Ola Urstad dhe deputetin Riza Halimi. Gjate takimin Markoviq I falenderoi kryetaret e meparshem te Trupit koordinues duke theksuar se situate politike dhe ekonomike bindshem eshte permiresuar. Ai gjithashtu theksoi domosdoshmerine e zgjedhjes se prebleme egzistuese. "Pergjegjesia per zgjedhjen e problemeve tash me takon mua si kryetare I Trupit Koordinues por edhe e kryetareve te komunave. Vetem me pune te perbashket kemi gjasa qe te arrijme deri te qellimi I perbashket qe ja kemi shtruar vetit per detyre-jeten me te mire, vende te reja te punes, kyqjen e te gjith bashkesive ne jeten shoqerore dhe politike" ka deklaruar kryetari I Trupit Koordinues Milan Markoviq ne konferencen e perbashket per gazetare te Trupit Koordinuesdhe OSBE-se e cila eshte mbajtur ne Press qendren ne Bujanoc pas takimeve me kryetaret e ketyre komunave. Ambasadori I OSBE-se Hans-Ola Urstad gjat conferences ka shprehur kenaqesi per vendimin e ministrit Milan Markoviq per viziten e tij Jugut te Serbise menjeher pas marrjes se postit te Kryetarit te Trupit Koordinues. "Kisha dashur te potencoj qe OSBE-ja bashkepunon intenzivisht me Trupin Koordinues per permiresimin e kushteve jetesore per popullaten qe jetojne atje" ka deklaruar ambasadori Urstad. Kryetaret e komunavePresheve, Bujanoc dhe Medvegje e kane perkrahur zgjedhjen e Milan Markoviqit per kryetare te Trupit Koordinues per jug te Serbise nga I cili presin pune intensive ne zgjidhjen e problemeve kyqe. Gjate pasdites Markoviq ka pasur takime te ndara me perfaqesuesit serb dhe rom si dhe me lideret politik shqipetare. Kjo eshte vizita e pare e ministrit te pushtetik lokal Markoviq Jugut te Serbise pas marrjes se detyres si kryetare I Trupit Koordinues per Presheve, Bujanoc dhe Medvegje.