Arkiva e lajmeve
                   

22.9.2009.

22. shtator 2009.

Organizata joqeveritare Qendra për zhvillimin e rrethit të Jabllanicës dhe Pçinjës ka filluar projektin për zvogëlimin e varfërisë në Serbi, projekt i cili finansohet nga mjetet e Unionit Europian (EU).

Kryetarja e Qendrës Bilana Stankoviq theksoi se në dy vitet e ardhshme, kjo organizatë në bashkëpunim me partnerët, në fazën e parë do të mbledhë të dhënat e më vonë të japë propozimin për masat preventive dhe zvogëlimin e varfërisë.

Projekti paralelisht realizohet në Kroaci dhe Slloveni kurse UE për finansimin e saj ka ndarë një sumë prej 300.000 eurosh, nga të cilat Serbia do të fitojë 50.000 euro.