Arkiva e lajmeve
                   

15.04.2009

15. prill 2009.

Duke I falënderuar prijektit ,,Serbia ne Serbi’’, teatri Popullorë nga Beogradi, Teatri popullorë Serb nga Novi Sadi, filharmonija e Beogradit, ansambli ,,Kolo’’ dhe qendra e filmit të Serbisë, do të prezentohen me koncerte, prezentime teatrale, balet dhe opera si dhe projekte filmike që nga Bujanoci, Medvegja e deri te Sremska Mitrovica.

Ansambli I dramës së teatrit popullorë nga Beogradi, nesër do të paraqitet në Vranjë me shfaqjen teatrale ,,,,Martesa’’. Javën e ardhshme tetri nacional me shfaqjen ,,Farkatari’’ do të paraqitet në Lebanë. Në fund të prillit në Nish do të ekzekutohet opera e tyre ,,Evgenije Onjegin’’, e në këtë qytet do të organizojë koncert edhe Filharmonija e Beogradit.

Në periudhën e parë të majit, ansamli ,,Kolo’’ do të mbajë koncerte në Kosovë. Ky ansambël i këngëve dhe valleve popullore do të mbajë koncerta edhe në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë.