Архива вести
                   
31. јули 2012.

КОНКУРС ЗА МЛАДЕ У БУЈАНОВЦУ

Незапослен/а си и имаш између 15 и 30 година? Живиш у Врању, Бујановцу и Прешеву? Желиш да будеш активан/а? Немаш радно искуство? Желиш да учиш и сазнаш све о могућностима за стажирање, праксу и предузетништво? Укључи се у пројекат „YouthBuild Србија – Образовани и активни млади“и буди један/на од 40 младих који ће кроз шестомесечну обуку стећи вештине неопходне за запошљавање и активизам у локалној заједници. Пошаљи попуњен апликациони формулар до 3. септембра 2012. године на lirije@gradjanske.org и постани део екипе „YouthBuild Србија – Образовани и активни млади“!

30. јули 2012.

ПРОГРАМ ЗА МЛАДЕ

Иницијатива младих за људска права и Омладински центар из Прешева представиће данас у Бујановцу и Прешеву програм укључивања младих у друштвени и политички живот у локалним заједницама.

26. јули 2012.

Реализација ПБИЛД пројекта, подстицај развоју југа Србије

Општи циљ два заједничка програма, који се имплементирају кроз један приступ (ПБИЛД), „Промовисање одржања мира у Јужној Србији“ и „Јачање капацитета за инклузивни локални развој у јужној Србији“, јесте смањење разлика које тренутно постоје између Јабланичког и Пчињског округа и остатка Србије. Период имплементације пројекта је до октобра 2012. године. Пројекат се финансира из средстава шпанског Фонда за достизање Миленијумских развојних циљева, Шведске агенције за међународни развој (СИДА), Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ), Краљевине Норвешке и Развојног програма Уједињених нација (УНДП).

24. јули 2012.

ПРОЈЕКАТ “ГЕНЕРАТОРА” И “НОВИНА ВРАЊСКИХ”

Двадесет деветоро  предстанвика младих из средњих школа, медија и Канцеларија за младе из Врања, Бујановца и Прешева учествовалo je на четвородневном семинару  на Власинском језеру, који је од 5. до 8 јула одржан у оквиру пројекта „ ПРАВА МАЊИНА – ОБАВЕЗА ВЕЋИНЕ “. Семинар су реализовали “Генератор” и “Новине Врањске.

19. јули 2012.

ПРОЈЕКАТ ПОДСТИЦАЊА ДРУШТВЕНО ОДГОВОРНОГ ПОСЛОВАЊА

Група од двадесет и једног представника јавног, приватног и цивилног сектора разматрала је могућности за сарадњу између бизнис сектора и локалне заједнице, кроз иницијативе друштвено одговорног пословања. Међу учесницима су били и генерални директор БАТ-а (British American Tobacco), као и представници канцеларија за економски развој и Регионалне развојне агенције Јабланичког и Пчињског округа.

19. јули 2012.

ЗА ЈУЖНУ И ЈУГОЗАПАДНУ СРБИЈУ 7,5 МИЛИЈАРДИ

Пројекти за развој економске инфраструктуре, које већ две године финансирају Европска унија и Влада Швајцарске кроз Програм европског партнерства са општинама ЕУ ПРОГРЕС, треба да омогуће улагања од 7,5 милиона евра у јужну и југозападну Србију.

18. јули 2012.

ЗА ЗАЈЕДНИЧКИ НАСТУП ПРИВРЕДНИКА

Регионална привредна комора у Лесковцу (РПКЛ) успешно је окончала још један пројекат из области прекограничне сарадње. Реч је о пројекту чији је крајњи циљ заједнички наступ српских и бугарских привредника на европском тржишту и током ког је, између осталог, спроведена и шеснаестодневна обука за српске и бугарске привреднике из области система руковођења.

17. јули 2012.

ЧЕТРДЕСЕТАК НОВИХ ПРОЈЕКАТА ИЗ ЕУ ПРОГРЕСА

Грем Тиндал, Руководилац ЕУ ПРОГРЕС-а, пројекта кога у Србији подржавају Европска Унија и Влада Швајцарске, изјавио је да ће овај програм  подржати још четрдесетак нових пројеката, као и да је за досадашње пројекте у двадесет и пет општина јужне и југозападне Србије издвојено око шест милиона евра.

13. јули 2012.

ТОМАС МУР, ЗАМЕНИК ШЕФА МИСИЈЕ ОЕБС У СРБИЈИ

Какву ситуацију на југу Србије остављате свом наследнику, обзиром да ускоро напуштате нашу земљу? Чиме сте од урађеног до сада веома задовољни, а која област на југу Србије, по вашем мишљењу, има простора за напредак?

13. јули 2012.

ДОГОВОР КОМШИЈА

Нова локална власт у Бујановцу, коју чине Демократска партија, Група грађана Стојанча Арсић и коалиција око ДС-а формирана је без утицаја и притисака са стране. Председник општине Бујановац и лидер ДП-а Нагип Арифи, оценио је да се ради о "договору комшија, Албанаца и Срба".

  Следећа страна»