Архива вести
                   
29. март 2024.

ВЕЛИКИ НАУЧНИ СКУП У БУЈАНОВАЧКОЈ БАЊИ

Научна конференција „Међународни изазови, здравство и Бујановачка Бања“ биће одржана у Бујановачкој бањи  у петак и суботу. Идеја скупа је афирмација овог лечилишта, да му држава посвећује више пажње и улаже у развој туризма, рекао је академик проф. др Слободан Нешковић у име организатора скупа.

 

29. март 2024.

ИСПЛАТА СТИПЕНДИЈА ЗА ИЗУЗЕТНО НАДАРЕНЕ УЧЕНИКЕ И СТУДЕНТЕ, КАО ЗА СТИПЕНДИЈА ЗА НЕДОСТАЈУЋА ЗАНИМАЊА

Министарство просвете обавештава ученике и студент кориснике стипендија за изузетно надарене ученике да исплата пете и шесте месечне рате ових стипендија за шкоску 2023/24. годину, почиње у петак, 29. марта 2024. године.

 

29. март 2024.

АЛЕКСАНДРА ИЗ БЕОГРАДА ПОКЛОНИЛА ЈЕ ШКОЛИ У ЖБЕВЦУ 4.000 КЊИГА

Основну школу „Драгомир Трајковић“ у Жбевцу код Бујановца посетила је у четвртак Александра Петковић из Београда, пореклом из Кршевице, која је пре две године поклонила школи око 4.000 књига и омогућила да библиотека почне са радом.

 

25. март 2024.

КОМПЛЕТНА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЕЛЕКТРОМРЕЖЕ У ДОБРОСИНУ И ЛУЧАНУ

У бујановачким селима Добросин и Лучане почели су радови на реконструкцији нисконапонске електричне мреже. Посао изводи ЕПС на захтев општине.

 

22. март 2024.

ПРЕГЛЕДИ ДОЈКИ И ПСА ТЕСТОВИ ЗА МУШКАРЦЕ У НЕДЕЉУ У БУЈАНОВАЧКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

Превентивни ултразвучни прегледи дојки за жене старије од 40 година и ПСА тестови (за простату) за мушкарце старије од 49 година обављаће се у недељу (24. март) у Дому здравља Бујановац, у периоду од 8 до 16 часова.  

 

22. март 2024.

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ ЗА УЧЕНИКЕ ОСМОГ РАЗРЕДА ОСНОВНИХ ШКОЛА У СРБИЈИ БИЋЕ ОДРЖАН У СУБОТУ, 23. МАРТА.

Пробни завршни испит за ученике осмог разреда основних школа у Србији биће одржан сутра и у суботу, 23. марта.  

 

22. март 2024.

УПИС ДЕЦЕ У ПРВИ РАЗРЕД ПОМОЋУ Е-УПРАВЕ

Родитељи или други законски заступници који су грађани Републике Србије покретањем услуге еЗаказивање на порталу еУправа, имају могућност да електронским путем закажу термин за упис и тестирање детета у први разред основне школе којој територијално припадају.

 

22. март 2024.

ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА НА РАСПОЛАГАЊУ ВИШЕ КАНАЛА ИНФОРМИСАЊA

Поред телефонских линија контакт центра Управе за аграрна плаћања (и еАграра), као и Инфо центра Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде,  корисницима је омогућено да неопхoдне информације добију и другим путем.

 

22. март 2024.

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА ЗА СТУДЕНТСКЕ СТИПЕНДИЈЕ ЗА ШКОЛСКУ 2024/25 ГОДИНУ

Конкурсе можете погледати и текст конкурса преузети на следећем линку.

 

21. март 2024.

ОПШТИНА МЕДВЕЂА ПОЗИВА ГРАЂАНЕ ДА У НЕДЕЉУ ОДАЈУ ПОШТУ ПАЛИМ БОРЦИМА У НАТО БОМБАРДОВАЊУ

Општина Медвеђа ће у недељу, 24. марта текуће године, са почетком у 12 часова, испред Спомен чесме у Медвеђи организовати комеморативни скуп поводом обележавања 25 година од почетка НАТО агресије на Савезна Република Југославија.

 

  Следећа страна»