Архива вести
                   
30. април 2011.

РАЗМИНИРАВАЊЕ ЈУГА СРБИЈЕ

На основу билатералне сарадње Норвешке и Србије, јуче је у селу Буштрања у општини Прешево почела акција разминиравања 4,3 квадратна километра сумњиве површине на југу Србије. Емил Јеремић, регионални директор Норвешке народне помоћи, каже да у Србији постоји око 16 квадратних километара са неексплодираним касетним бомбама из периода НАТО бомбардовања. Акцијом која је почела јуче ујутру започет је трогодишњи пројекат.

21. април 2011.

БОЉИ ПОЛОЖАЈ МАЊИНА

Влада Србије, а самим тим и Министарство унутрашњих послова (МУП), опредељени су да унапреде положај националних мањина и омогуће њихово потпуно укључивање у друштво, рекао је заменик премијера и министар унутрашњих послова Ивица Дачић на скупу посвећеном општој ситуацији у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа. Поред тога нагласио је да Влада Србије настоји да омогући још већу заступљеност припадника албанске националне мањине у органима власти, а тиме и у полицији.

19. април 2011.

ЈУНИОРИ ИЗ БУЈАНОВЦА У ПОСЕТИ БЕОГРАДУ

Кошаркашки клуб БСК Јуниор из Бујановца за своје најмлађе кошаркаше, организовао је посету Београду. Њих педесеторо узраста од шест до десет година су у понедељак 18. априла посетили престоницу и у новобеоградској Хали спортова присуствовали тренингу јуниора КК Партизан.

15. април 2011.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 15. април 2011. године

Млади кошаркаши из Бујановца у Београду Кошаркаши Срби, Роми и Албанци узраста од шест до десет година провешће понедељак, 18. април у Београду. Дечаци и девојчице из мултиетничког кошаркашког клуба БСК Јуниор Елита пратиће тренинг подмлатка КК Партизан и посетиће трофејне сале спортских друштава Партизана и Црвене звезде. Организован је и обилазак београдског ЗОО врта.

14. април 2011.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОГРАМА ФОНДА ЗА РАЗВОЈ СРБИЈЕ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Jучe је у Бујановцу одржан састанак привредника из Бујановца и Прешева са представницима Министарства економије и регионалног развоја, Фонда за развој и Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. Државна секретарка у  Министарству економије Драгијана Радоњић-Петровић и директорка Фонда за развој Слађана Бацковић, у препуној сали Дома културе у Бујановцу, истакле су да је циљ њиховог боравка да се привредници са југа Србије заинтересују како за бесповратна средства Министарства економије, тако и за кредите Фонда.

12. април 2011.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 13. април 2011. године

У среду, 13. априла у 12 сати у Дому културе у Бујановцу Координационо тело Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Министарство економије и регионалног развоја и општина Бујановац организују презентацију програма Министарства економије и Фонда за развој.

11. април 2011.

ЧИШЋЕЊЕ ЈАБЛАНИЦЕ

МЕДВЕЂА, ЛЕБАНЕ – Од Медвеђе до Лебана и Лесковца, у оквиру акције „Очистимо Србију“, почело је уређење Јабланице, једне од најпрљавијих река на југу Србије. У акцију чишћења укључили су се удружење риболовац „Ветерница“ и пољопривредна инспекција лесковачког краја.

8. април 2011.

ВЛАДА ОБЕЋАЛА ПОДРШКУ БУЈАНОВЦУ И МЕДВЕЂИ

Бујановац - Потпредседница Владе Србије  Верица Калановић изјавила је у Бујановцу да је та општина повољна за страна улагања јер се налази поред Коридора 10. Калановићева је након састанка са председником Бујановца Шаипом Камберијем и председницом Скупштине општине Медвеђа Наташом Филић рекла да је договорено да се Агенцији за страна улагања у најкраћем року достави списак земљишта слободног за страна индустријска улагања.

7. април 2011.

ВЕРИЦА КАЛАНОВИЋ У ПОСЕТИ БУЈАНОВЦУ

Потпредседник Владе Републике Србије Верица Калановић, која је задужена за привредни и регионални развој

  Следећа страна»