Архива вести
                   
31. март 2011.

ТРЕЋИ БРОЈ НЕДЕЉНИКА НА АЛБАНСКОМ

Бујановац - Недељник на албанском језику „Национал“, чији је трећи број изашао јуче, први је успех Националног савета Албанаца (НСА), који је издавач овог магазина, изјавио је јуче заменик главног и одговорног уредника „Национала“ Јетон Исмаиљи.

30. март 2011.

У ФОКУСУ ЈУГ СРБИЈЕ

Врање - У Пчињском округу до јуче је у тродневној посети боравила група од 35 домаћих и страних новинара. У групи преносилаца јавне речи били су акредитовани новинари писаних и електронских медија из Немачке, Велике Британије, Француске, Италије, Аустрије, Грчке, Шпаније, Турске, Русије, Бугарске и одељења за медије мисије ОЕБС у Србији, домаћих информативних кућа РТС, Б 92, Прве, Тањуга, Бете, Политике, Блица, Вечерњих новости и представници извршног одбора НУНС-а и Медија центра из Београда.

30. март 2011.

СРПСКО-АЛБАНСКИ ПРАВНИ ЛЕКСИКОН

На Правном факултету у Нишу у уторак 29. марта одржана је промоција српско-албанског Правног лексикона. Захваљујући лексикону биће унапређен квалитет извођења наставе на Правном факултету у Медвеђи, а ово штиво је и значајна помоћ у раду и судијама и тужиоцима из судских јединица, тужилаштава и прејкршајних судова из Бујановца и Прешева.

30. март 2011.

ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДВЕ ГОДИНЕ ОД ПОТПИСИВАЊА СПОРЗУМА О ПРИНЦИПИМА РЕКОНСТРУКЦИЈЕ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

У понедељак 28. марта 2011. године одржана је свечана седница председништва Координационог тела поводом обележавања две године од реконструкције. Потписивање споразума од изузетног је значаја за општине на југу Србије јер су тиме представници албанске заједнице поново укључени у рад Координационог тела.

28. март 2011.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - ПРОМОЦИЈА СРПСКО – АЛБАНСКОГ ПРАВНОГ ЛЕКСИКОНА

Промоција српско – албанског „Правног лексикона” биће одржана у уторак 29. марта 2011. године у 12 сати, у амфитеатру  Правног факултета Универзитета у Нишу.  На промоцији ће говорити министар и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић, министарка правде Снежана Маловић, декан Правног факултета нишког Универзитета Предраг Димитријевић и главна и одговорна урeдница лексикона, повереница за заштиту равноправности Невена Петрушић.

28. март 2011.

НАГРАДЕ ЗА МЛАДЕ ПРЕДУЗЕТНИКЕ

Ромски центар за демократију из Бујановца, у партнерству са Бизнис инкубатор центром из Врања, завршио је тромесечну обуку о предузетништву и писању пословних планова.

25. март 2011.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - ДВЕ ГОДИНЕ РАДА РЕКОНСТРУИСАНОГ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

Седница Председништва Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа којом се обележава две године од потписивања Споразума о принципима реконструкције Координационог тела биће одржана у понедељак, 28.03.2011.г. у 12 сати (Палата Србија, IV спрат, сала 470). Након потписивања споразума, после више од две године, поново су се у рад Координационог тела укључили и представници албанске заједнице.

23. март 2011.

ОБАВЕШТЕЊЕ - Одлука Комисије о избору кандидата након интервјуа

У складу са објављеним Конкурсом за доделу стипендија за упис на студије на Универзитету у Новом Саду, Комисија за спровођење конкурса у саставу: Јелена Варагић, председник Комисије, Данијела Ненадић, члан, Небојша Андрић, члан, Милијан Миленковић, члан, Милутин Јовановић, члан, Неџмедин Ахмеди, члан, и Агим Хасани, члан, одржала је састанкe 17.03.2011. и 18.03.2011. године, у канцеларијама Службе Координационог тела у Прешеву и Бујановцу, којом приликом је интервјуисала све кандидате који су испунили формалне услове конкурса.

23. март 2011.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА УСПЕШНИХ ФИРМИ СА ЈУГА СРБИЈЕ

Бујановац - Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) одржала је јуче у Бујановцу презентацију успешних малих и средњих предузећа са југа Србије које је претходне две године подржала кроз своје програме. Заменица директора мисије УСАИД-а Мерилин Шмит рекла је на презентацији да је за две и по године, колико је трајала подршка тим предузећима, у пет најбољих фирми остварен раст производње и продаје од 49 одсто.

22. март 2011.

ПРЕДСТАВНИЦА УСАИД-a ДАНАС НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Врање, Бујановац - Резултати остварени на јачању малих и средњих предузећа која послују на југу Србије биће главна тема данашње посете Бујановцу Мерилин Шмит, заменице директора Kанцеларије америчке агенције за међународни развој (УСАИД) у Србији.

  Следећа страна»