Архива вести
                   
30. јун 2014.

МЕДВЕЂА И ЦРНИ ВРХ, ЋУПОВИ ПУНИ ЗЛАТА

Последњих деценија, све више и домаћих и страних инвеститора трага за златом у Србији. Истраживања две канадске компаније показују да постоје веома исплатива налазишта. "Дунав минерали" саопштавају да на подручју Медвеђе има 547 милиона тона руде злата и бакра, а резултати фирме "Авала рисорсиз" показују да на Црном врху има 72 тоне злата.

26. јун 2014.

ДОДЕЉЕНЕ ДИПЛОМЕ ПОЛАЗНИЦИМА ШКОЛЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА

Полазницима Школе српског језика за младе из албанске заједнице из општина Бујановац и Прешево уручене су дипломе у просторијама дома културе Вук Караџић у Бујановцу. Полазницима из две општине дипломе су уручили председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа професор Зоран Станковић, начелник за друштвене делатности општине Бујановац Бајрам Фејзулаху, члан Националног савета Албанаца Кујтим Исмаили, професорка српског језика  Милица Ђорђевић и асистенткиња професорке српског језика Нермине Алиу-Адеми.

24. јун 2014.

У БУЈАНОВЦУ 20 НОВИХ СТАНОВА ЗА РАСЕЉЕНЕ И СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ

У Бујановцу је поводом обележавања Дана избеглица, 15 породица интерно расељених лица из колективних центара на територији те општине и пет домицилних, социјално угрожених породица, добило кључеве нових станова.

24. јун 2014.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ – 24.06.2014

Позивамо вас да у среду 25. јуна у 11 часова у Дому културе у Бујановцу, у малој сали, медијски испратите доделу диплома другој генерацији полазника „Школе српског језика“. Присутнима ће се обратити Зоран Станковић, председник Координационог тела, Галип Бећири, председник Националног савета Албанаца, представници општина Бујановац и Прешево, Милица Ђорђевић професорка српског језика,Нермине Аљиу Адеми, асистент и Емине Исени, учесница „Школе српског језика“. 

Агенда

24. јун 2014.

КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА НА КОНКУРСУ ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА ЗА УПИС НА СТУДИЈЕ НА УНИВЕРЗИТЕТУ У НОВОМ САДУ - 2014

Коначна ранг листа кандидата који су изабрани да полажу пријемне испите на факултетима Универзитета у Новом Саду на конкурсу за доделу студентских стипендија Службе Координационог тела 2014/2015

Преузми документ: Ранг листа (pdf)

Извор: Координационо тело Владе Републике Србије

23. јун 2014.

МОСТ КОД БУЈАНОВЦА ЗАТВОРЕН ЗА САОБРАЋАЈ

Због оштећења, крајем маја, мост на реци Јужна Морава код Бујановца затворен је за саобраћај. Због тога мештани десетак села користе алтернативне, дуже путеве. Локална самоуправа каже да ће се мост рушити, јер је на траси Коридора 10.

Мост који повезује Бујановац са појединим селима, због оштећења и даље забрањен за саобраћај.

19. јун 2014.

СТАНКОВИЋ ПОЗВАО АЛБАНЦЕ НА НАСТАВАК ДИЈАЛОГА

Зоран Станковић, председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и  Медвеђу позвао је политичке лидере Албанаца из ових општина да се врате дијалогу са Владом Србије и на тај начин решевају актуелна питања.

Станковић је на трибини ОК радија из Врања „Владавина права и етнички односи на југу Србије“ рекао да без дијалога који је покренут прошле године нема ни напретка у међунационалним односима на овом простору.

17. јун 2014.

ПОЧЕЛО ПОЛАГАЊЕ МАЛЕ МАТУРЕ

Изласком на тест из српског (матерњег) језика, за осмаке у Србији јуче је почео завршни испит, који траје три дана. Према подацима одељења Министарства просвете, у Пчињском округу завршни испит полаже 2.385 ученика. Припадници националних мањина, уместо српског, полажу тест из албанског, румунског, русинског, словачког, мађарског, хрватског или бугарског језика.

17. јун 2014.

МОБИЛНИ МАМОГРАФ У ЈУЖНОЈ СРБИЈИ

У оквиру пројекта „Србија против рака”, јуче је у Пчињски округ стигао мобилни мамограф, који би требало да помогне око раног откривања рака дојке код жена у јужној Србији. 

У спровођењу скрининга биће укључени домови здравља у општинама Трговиште, Владичин Хан и Босилеград.

13. јун 2014.

ЈАЧАЊЕ РЕГИОНАЛНОГ КОМОРСКОГ СИСТЕМА

Бујановац – Регионална привредна комора Лесковац је недавно отворила своју канцеларију у Бујановцу, чији је циљ да омогући боље контакте привредника из овог краја са привредницима у региону, као и да им помогне у решавању проблема развоја њихових фирми.

  Следећа страна»