Архива вести
                   
29. мај 2015.

СРПСКИ КАО НЕМАТЕРЊИ ЈЕЗИК

Поједине градске и сеоске школе на југу Србије у којима се школују млади Албанци од септембра добијају асистененте који ће помагати наставницима српског језика да ученицима што боље пренесу знање. Занимање за учење српског као нематерњег језика у општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа расте. Истраживања показују да је деци, осим због студирања и дружења са Србима, знање српског језика неопходно и због запослења.

27. мај 2015.

OБАВЕШТЕЊЕ О ПРОДУЖЕТКУ РОКА - Конкурс за доделу стипендија за упис на студије на факултетима Универзитета у Новом Саду и Универзитету у Београду, Филолошки факултет – катедра за албанологију

Конкурс Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, за доделу стипендија за упис на студије на факултетима Универзитета у Новом Саду и Универзитету у Београду, Филолошки факултет – Kатедра за албанологију, објављен  у листу Политика дана 20.05.2015. године, мења се у делу који се односи на рок за достављање молби кандидата, који се продужава до 04. јуна 2015. године у 15.00 часова.

23. мај 2015.

ЗОРАН СТАНКОВИЋ: ПРОЦЕНА УМЕСТО ПОПИСА

Зоран Станковић, председник Координационог тела, најавио пребројавање становништва. Договор са челницима Бујановца, Прешева и Медвеђе. Усаглашавање у Београду

21. мај 2015.

ОБЕЗБЕЂЕН НЕСМЕТАН РАД НАРОДНЕ КУХИЊЕ У БУЈАНОВЦУ

Црвени крст и Народну кухињу постили су министар за рад, запошљавање и социјалну политику, Александар Вулин и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, Зоран Станковић.

20. мај 2015.

Конкурс за доделу стипендија за упис на студије на факултетима Универзитета у Новом Саду и Универзитету у Београду, Филолошки факултет – катедра за албанологију

На основу Одлуке директорке Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа 100 број: 670-00-00002/2015-01 од 15.05.2015. године, Служба Координационог тела објављује, Конкурс за доделу стипендија за упис на студије на факултетима Универзитета у Новом Саду и Универзитету у Београду, Филолошки факултет – катедра за албанологију.

19. мај 2015.

ПОЗИВ ЗА МЕДИЈЕ - 19.05.2015

Зоран Станковић, председник Координационог тела, боравиће 20. 21. и 22. маја у општинама Прешево и Бујановац.

15. мај 2015.

ГИНЕКОЛОЗИ НЕЋЕ НА КОНКУРС

Прешево – И поред тога што је Министарство здравља одобрило пријем два гинеколога и десет медицинских сестара за потребе ванболничког породилишта при Дому здравља у Прешеву, за које је преко Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу и медђународних донатора за опремање издвојено више од 30 милиона динара, и даље је неизвесно када ће оно почети са радом.

13. мај 2015.

„ЗНАМО КО И ШТА МОЖЕ ДА УРАДИ"

Београд – „Ситуација на КиМ и југу Србије је мирна, не примећује се веће присуство снага безбедности и зна се ко шта може да уради на тој територији“, изјавио је у „Кажипрсту Б92”   председник Координационог тела за општине за Прешево, Бујановац и Медвеђу Зоран Станковић.

13. мај 2015.

НА ЈУГУ СРБИЈЕ БЕЗБЕДНО

Прешево – Командант Жандармерије Горан Драговић је изјавио у бази „Козјак” да је стање у копненој зони безбедности и на подручју ка Македонији стабилно.

13. мај 2015.

ПОЗИВ УДРУЖЕЊА ПОСЛОВНИХ ЖЕНА БУЈАНОВЦА

У оквиру пројекта Оснаживање жена Бујановца и Прешева за бављење предузетништвом и задругарством Удружење пословних жена Бујановца у партнерству са општином Бујановац ради истраживање о положају жена на тржишту рада и развоју предузетништва у општинама Бујановац и Прешево.

  Следећа страна»