Архива вести
                   
31. март 2015.

СПОРАЗУМ СА МАКЕДОНИЈОМ О ГРАНИЧНОЈ ПРОЦЕДУРИ ЗА ЖЕЛЕЗНИЦУ

Влада Србије усвојила је на јучерашњој седници Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Србије и Владе Македоније о утврђивању граничне процедуре за железнички гранични прелаз Прешево - Табановце.

31. март 2015.

ТЕМА СЕДНИЦЕ САВЕТА ПЧИЊСКОГ ОКРУГА ОДБРАНА ОД ПОПЛАВА

Врање – На трећој седници  Савета Пчињског управног округа, на којој су, поред чланова Савета, присуствовали и представници Републичке дирекције за воду Одељења водне инспекције Београд, било је речи о одбрани од поплава.

30. март 2015.

ВОЈСКА ДАЈЕ КРВ

Бујановац/Врање/Ниш -У бази „Југ“код Бујановца, у сарадњи са Одељењем за трансфузију крви Војне болнице Ниш, организована је акција добровољног давање крви, саопштено је из Министарства одбране. Спремност да помогну онима којима је помоћ у овом тренутку најпотребнија показали су добровољни даваоци из Четврте бригаде Копнене војске.

30. март 2015.

ПРОЦЕС ИНТЕГРАЦИЈЕ РОМА УГЛАВНОМ НА ПАПИРУ

Бујановац – Амет Арифи, председник Уједињене партије Рома у Бујановцу, изјавио је да процес интеграције још „није закуцао на врата Рома у Бујановцу" и да у државним институцијама у том граду данас ради мање Рома него пре 10 година.

30. март 2015.

УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ ВОЗИЛА СЛУЖБАМА ХИТНЕ ПОМОЋИ

Београд - Министар здравља Златибор Лончар уручио је данас кључеве 34 специјализована возила за службе хитне медицинске помоћи представницима 24 дома здравља и Градском заводу за хитну медицинску помоћ у Београду.

30. март 2015.

ИЛЕГАЛНИ ИМИГРАНТИ ПРОНАЂЕНИ САКРИВЕНИ У ВОЗУ

Прешево - На железничкој станици у Прешеву, у заједничкој акцији цариника и полиције, спречен је покушај 19 илегалних емиграната да се, сакривени у вагонима теретног међународног воза, домогну Западне Европе.

30. март 2015.

ЗАПЛЕНА ХЕРОИНА И МАРИХУАНЕ

Прешево - Припадници Министарства унутрашњих послова запленили су више од килограм хероина и ухапсили М.И. (1971) из Прешева, осумњичену за шверц дроге, саопштила је полиција.

27. март 2015.

СТАНКОВИЋ: ПОРОДИЛИШТЕ У ПРЕШЕВУ ПОЧИЊЕ ДА РАДИ ЗА МЕСЕЦ ДАНА

Прешево – Зоран Станковић, председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу, разговарао је са Рагми Мустафом, председником општине Прешево, о кључним проблемима у тој општини и том приликом  изјавио да ће ванболничко породилиште у тој општини почети и званично да ради за месец дана. 

27. март 2015.

ПРЕДСТАВА „НАСИЉЕ НЕМА ОПРАВДАЊА“ ПОНОВО У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - У оквиру пројекта „Театром против насиља", у бујановачкој средњој стручној школи „Свети Сава“ недавно је по четврти пут одиграна  представа „Насиље нема оправдања", аутора и редитеља Зијаха Соколовића.

27. март 2015.

НИШЛИЈЕ НЕ ДОЗВОЉАВАЈУ ЦАРИЊЕНЕ РОБЕ ШИРОКЕ ПОТРОШЊЕ У ЛЕСКОВЦУ И ВРАЊУ

Лесковац/Врање/Ниш – Руководство Царине у Нишу одбило је захтев Лесковца и Врања за царињење робе широке потрошње у царинским испоставама у та два града уз образложење да Лесковац и Врање немају кадрове за тај посао, као и да то није економски исплативо.

  Следећа страна»