Архива вести
                   

ПРОЈЕКАТ “ГЕНЕРАТОРА” И “НОВИНА ВРАЊСКИХ”

24. јули 2012.

Двадесет деветоро  предстанвика младих из средњих школа, медија и Канцеларија за младе из Врања, Бујановца и Прешева учествовалo je на четвородневном семинару  на Власинском језеру, који је од 5. до 8 јула одржан у оквиру пројекта „ ПРАВА МАЊИНА – ОБАВЕЗА ВЕЋИНЕ “. Семинар су реализовали “Генератор” и “Новине Врањске.

Млади из споменуте три општине на југу Србије су на семинару учили о правима мањина, о томе како да напишу новински чланак, текст или репортажу, као и о томе како да организују локалну акцију промовисања толеранције према различитим мањинским групама, које укључују Албанце, Роме, жене, расељена лица, ЛГБТ популацију и особе са инвалидитетом.

Млади из ове три општине су на семинару показали велику креативност и жељу да  свима присутним на Власини покажу пројекат у коме учествују.

Њихова прва активност на језеру је била та  што су гошћи хотела, госпођи Славици Ђукић – Дејановић, донедавној председници парламента,  уручили поклон мајцу и беџеве, који су део промотивног материјала пројекта и објаснили јој шта раде и шта ће све урадити у наредних шест месеци.

Пројекат се реализује уз финансијску подршку Амбасаде Норвешке у Србији.