Архива вести
                   
29. август 2008.

Министар Марковић разговарао са председником ЦССП-а Шварц-Шилингом

Министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић примио је Кристијана Шварц-Шилинга, почасног председника ЦССП - немачке непрофитне организације која се бави унапређењем међуетничких односа у конфликтним регионима и представнике те организације. Састанку на којем је разматрана ситуација на југу Србије присуствовао је и директор Службе Координационог тела у Београду Ненад Ђурђевић.

29. август 2008.

ОДЛОЖЕНО СКИДАЊА ЛИНКА ТВ ПРЕШЕВО

Прешево - Искључење емитовања програма Телевизије Прешево одложено је јуче на интервенцију Координационог тела за југ Србије. Координационо тело је упутило Министарству за телекомуникације препоруку да преиспита одлуку за скидање линка те ТВ станице.

28. август 2008.

КАКО ПОДЕЛИТИ ЛЕСКОВАЦ?

После добијања статуса града, у Лесковцу се споре око тога како реорганизовати велику организациону јединицу са гломазном бирократијом

22. август 2008.

ПОЧИЊЕ ЛЕГАЛИЗАЦИЈА РОМСКИХ НАСЕЉА

ЛЕСКОВАЦ - Бујановац је једина општина са југа Србије у којој је у току поступак доношења одлуке о легализацији ромских насеља, предвиђене акционим плановима становања у оквиру Декаде Рома 2005-2015. године.

18. август 2008.

ДА ЛЕБАНУ ВРАТИ ЖИВОТ

ПРЕДСЕДНИК НАЈСИРОМАШНИЈЕ ОПШТИНЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ НАЈАВЉУЈЕ КАМПАЊУ ЗА ПРИВЛАЧЕЊЕ ИНВЕСТИТОРА

15. август 2008.

Образовање младих Рома најважнији задатак

У Градској скупштини Лесковца ускоро почиње да ради Савет за националне мањине Образовање младих Рома најважнији задатак

14. август 2008.

ЛЕБАНЕ - ОТКРИЛИ СТАКЛАРУ

У Царичином граду код Лебана археолози су пронашли радионицу у којој се још у шестом веку производило стакло. Ако ово откриће потврди Римско-немачки музеј у Мајнцу, досадашње веровање да се стакло у том периоду производило само у Египту, Палестини и Сирији мораће да буде кориговано.

12. август 2008.

РУСИ ДОЛАЗЕ У МЕДВЕЂУ

МЕДВЕЂА - После вишедеценијског таворења у сиромаштву, становницима општине Медвеђа смеши се извеснија будућност. Нови власник запуштеног рудника олова, цинка, сребра и злата шабачки „Фармаком“ већ је довео своју екипу за припрему производње, која се најављује почетком идуће године, а ових дана у Сијаринску бању стигли су руски инвеститори са намером да изграде хотел са четири зведице и апартмантско насеље са пет до 10 кућица.

10. август 2008.

РУДАРИ ПЛАЋЕНИ КАО ПРОФЕСОРИ

Концерн „Фармаком МБ” саопштио је да ће до краја године запослити 500 радника рударске струке, а током 2009. године још 1.500 радника. Према речима извршног директора тог концерна за рударство Драгорада Мисојчића, рудари који раде у „Фармакому МБ” имају плату као универзитетски професори, а рударски инжењери дупло више.

7. август 2008.

7.август 2008. год

У четвртак, 7. августа 2008. године, УСАИД-ов Програм за економски развој општина (МЕГА) је, на иницијативу Координационог тела Владе Републике Србије за Прешево, Бујановац и Медвеђу, организовао радни састанак на коме су представници ове три општине имали прилику да стручњацима за локални економски развој, као и својим колегама, представницима Крагујевца и Лознице, представе своје презентације за инвеститоре.

  Следећа страна»