Архива вести
                   
30. новембар 2022.

БУЈАНОВЧАНИ ДОБИЛИ ПРЕПОЛОВЉЕНЕ РАЧУНЕ ЗА ГРЕЈАЊЕ

Бујановац – Београд - Руководство ЈП „Комуналац“ испунило је обећање и умањило октобарске рачуне за грејање за 50 одсто због одлагања почетка грејне сезоне.

30. новембар 2022.

ШКОЛА „СВЕТИ САВА“ ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ У ДУАЛНОМ ОБРАЗОВАЊУ

Бујановац - Београд - Средња школа „Свети Сава” добила је од Привредне коморе Србије  захвалницу за допринос образовању ученика према потребама привреде. Дуално образовање се у овој школи на образовном профилу кувар успешно примењује од школске 2019/20 године.

30. новембар 2022.

ВЕЖБА У БАЗИ ЈУГ

Бујановац – Београд - У бази „Југ“ и на полигону „Боровац“ у току је интензивна колективна обука вода за заштиту снага за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.

28. новембар 2022.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

Бујановац – Београд -  Поводом Међународног дана борбе против насиља над женама, општинска Комисија за родну равноправност и невладине организације организовале су тематски  наступ глумице, Егзоне Салиху.

25. новембар 2022.

СТРУЧНА ПРАКСА ЗА 119 МЛАДИХ БУЈАНОВЧАНА

Бујановац – Београд -  Општина Бујановац донела је одлуку о финансирању стручне праксе  за 119 незапослених код 21 послодавца –  јавним установама, предузећима, школама, судовима, тужилаштву, адвокатским канцеларијама и зубарским ординацијама.

25. новембар 2022.

ПРЕДСТАВНИКА НАРОДНЕ БАНКЕ СРБИЈЕ ОДУШЕВИЛИ „СВЕТОСАВЦИ“

Бујановац – Београд - Представник Народне банке Србије (НБС) Ранко Станојевић, посетио је Средњу школу „Свети Сава“ у Бујановцу и одржао предавање ученицима из економске секције „Виртуелна привреда“. Станојевић се одушевио ентузијазмом професора и руководства школе али и посвећеношћу и знањем ученика.

24. новембар 2022.

БЕЗБЕДНОСТ НОВИНАРА

Врање - Београд – Удружење грађана СПА организовало је стручни скуп о безбедности новинара под називом „Форум медија, власти и ОЦД“. Догађају су присуствовали  новинари, представници новинарских удружења, невладиних организација, полиције и тужилаштва.

24. новембар 2022.

ПОДРШКА У ЗАПОШЉАВАЊУ РОМА

Бујановац – Београд – Немачка организација АСБ (Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland) изабрала је на основу критеријума расписаног јавног конкурса десеторо социјално угрожених Рома из Бујановца којима ће доделити грантове у износу од 1.500 до 2.500 евра за побољшање услова живота.

24. новембар 2022.

ПЛАТФОРМА ЗА ПОМОЋ МЛАДИМА

Бујановац – Београд -  Уницеф је покренуо платформу „Све је ок“ која младима од 16 до 30 година пружа могућност да путем чета  или телефона добију помоћ, како би се што лакше изборили са изазовима које носи прелазак у одрасло доба.

23. новембар 2022.

БУЈАНОВАЧКИМ КЛУБОВИМА ДОДЕЉЕН НОВАЦ ОД ОПШТИНЕ

Бујановац - Београд -  Бујановачки спортски клубови добили су новац од Општине за 2022. годину.

  Следећа страна»