Архива вести
                   
30. jануар 2012.

ПРОЈЕКАТ АЛБАНАЦА, БУГАРА И РОМА СА ЈУГА СРБИЈЕ

Представници националних мањина Рома, Албанаца и Бугара са југа Србије представили су у Прокупљу пројекат "Заједно до интеркултуралности", чији је циљ ближа сарадња и јачање веза између националних мањина. Пројекат, који је са 40.000 евра подржала Европска унија, има за циљ и стварање поверења између националних мањина, без обзира на културне, социјалне и верске различитости.

25. jануар 2012.

ЦРВЕНИ КРСТ СРБИЈЕ ПОСЛАО ХИТНУ ПОМОЋ УГРОЖЕНОМ СТАНОВНИШТВУ У МЕДВЂИ, СУРДУЛИЦИ, ЦРНОЈ ТРАВИ И ИВАЊИЦИ

Помоћ Црвеног крста Србије у храни, средствима за хигијену, обући и одећи, ћебадима и другим неопходним стварима јуче је стигла у Црну траву, а данас би требало да буде допремљена и организацијама Црвеног крста у Медвеђи, Сурдулици и Ивањици.

20. jануар 2012.

ЈУГУ СРБИЈЕ ТРЕБА ФОНД ЗА РАЗВОЈ

Лесковац - На југу Србије, око Лесковца, Врања, Прешева, Бујановца и Медвеђе, најтеже је отварати радна места. Зато ће најважнија активност привредних субјеката Јабланичког и Пчињског округа бити очување садашњих радних места и стварање услова за ново запошљавање.

18. jануар 2012.

СРБИН И АЛБАНАЦ ИЗГРАДИЛИ ФАБРИКУ ВОДЕ

Бујановац - Исуф Фетаху из Бујановца и Момчило Јањић из оближњег села Љиљанце вишегодишње дружење крунисали су заједничким послом. У српском селу Љиљанце, познатом по бројним извориштима минералне воде, заједнички су изградили прву мултиетничку фабрику у Србији „Херба буја“, која је прорадила у марту 2011. године.

17. jануар 2012.

СТАЖИСТИ ПОСЕТИЛИ КАНЦЕЛАРИЈУ ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА

Десет стажиста и стажисткиња који су део Програма стажирања у установама Републике Србије 12. јануара  посетили су канцеларију Заштитника грађана и разговарали са замеником заштитника Гораном Башићем.  Имајући у виду да су отворене канцеларије у Новом Пазару,  Прешеву, Бујановцу и Медвеђи, из којих долази део стажиста, било је нарочито важно да ови млади људи сазнају које су активности  Заштитника грађана, али  и проблеми на које наилази радећи у овим општинама.

16. jануар 2012.

ОШ „ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ

ОШ „Десанка Максимовић“ једина је у општини Бујановац у којој се настава изводи и на српском и на албанском језику. Школа је изграђена 1936. године, а настава на албанском почела је седамдесетих година прошлог века.  Највише ђака  било је крајем седамдесетих. Школа има истурено одељење у Биљачи, где и ученици и наставници могу да се похвале одличним условима за рад. Школа је реновирана 2003 године.

13. jануар 2012.

ОГЛАС ЈАВНОГ КОНКУРСА - 13.01.2012

Служба Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа на основу члана 54. став 1. Закона о државним службеницима („Службени гласник Републике Србије“ бр. 79/05, 81/05-исправка, 83/05-исправка, 64/07, 67/07-исправка, 116/08 и 104/09), члана 17. став 1, члана 18., члана 19. став 1. и члана 20. ст.1. и 2. Уредбе о спровођењу интерног и јавног конкурса за попуњавање радних места у државним органима( „Службени гласник Републике Србије“ бр. 41/07 и 109/09-измене и допуне), оглашава јавни конкурс за попуњавање извршилачког радног места.

13. jануар 2012.

ДИПЛОМЕ СУ РЕШИВ ПРОБЛЕМ

Београд - Државни секретар у Министарству за КиМ Оливер Ивановић изјавио је да Влада Србије припрема уредбу о признавању диплома, а на основу договора постигнутог у дијалогу Београда и Приштине.

12. jануар 2012.

ДОНАЦИЈА НАРОДНОЈ КУХИЊИ

Лесковац - Компанија „Фриком“ најавила је да ће данас народној кухињи у Лесковцу поклонити смрзнуто поврће, као и да ће у оквиру акције „Динар за народне кухиње“ поклонити две тоне смрзнуте бораније народним кухињама широм Србије.

8. jануар 2012.

БАЗА „ЈУГ“ ЦЕНТАР ЗА ОБУКУ МИРОВЊАКА

Бујановац - Војна база „Југ“ крај Бујановца, која је једна од најсавременијих у региону, у овој години требало би да прерасте у регионални центар за обуку за учешће у мировним мисијама.