Архива вести
                   
28. новембар 2014.

ВОЈНИ ЛЕКАРИ У СЕЛИМА ПЧИЊСКОГ ОКРУГА

Бујановац – Лекари 4. Бригаде Копнене војске су традиционално, двадесети пут по реду, обишли тешко приступачна села у Пчињском округу, разговарали са њиховим житељима и пружили им основну медицинску помоћ, саопштило је Министарство одбране.  Јуче су војни лекари у акцији „Војни лекар на селу“ пружали лекарску помоћ мештанима бујановачких села Муховац и Чар, када су житељима тих села уручили потребне лекове и дали им савете за даље лечење.

28. новембар 2014.

НУНС ОСУДИО ВРЕЂАЊЕ УРЕДНИКА

Београд - НУНС је осудио увредљиво понашање донедавног председника Националног савета Албанаца Галипа Бећирија према уреднику РТВ Прешево Хасану Хасанију.

Независно удружење новинара позвало је Национални савет Албанаца да се јавно огради од увреда које је Бећири упутио Хасанију и тиме покаже да свим новинарима гарантује слободу и равноправне услове рада.

28. новембар 2014.

У БАЗИ „ЈУГ" ВЕЖБА ВОЈНИКА ИЗ ШЕСТ ДРЖАВА

Врање - У бази „Југ" код Бујановца данас ће бити одржана војна вежба у којој ће учествовати припадници оружаних снага шест држава, најављено је из Министарства одбране.

Вежба под називом „Платинасти вук 15" је почела 17. новембра, а данас треба да буде завршена приказом коме ће присуствовати и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић.

28. новембар 2014.

„БИВОДА“ НА САЈМУ ХРАНЕ И ПИЋА

Бујановац – Бујановачка „Бивода“ учесник је 41. Сајма хране и пића који је отворен у Београду.

„Бивода“ ће презентацију својих производа  на Београдском сајму имати у петак, и то на штанду Регионалне Привредне Коморе Лесковац. Том приликом ће бити представљен и нов производ „БиМанго”.

27. новембар 2014.

СТЕФАНОВИЋ: НИВО БЕЗБЕДНОСТИ НА ЈУГУ СРБИЈЕ ЗАДОВОЉАВАЈУЋИ

Београд - Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да је безбедносна ситуација на подручју општина Бујановац, Прешево и Медвеђа на задовољавајућем нивоу, упркос повременим политичким правокацијам.

27. новембар 2014.

ЗА КОНКРЕТНИЈУ БОРБУ ПРОТИВ ШВЕРЦА ДУВАНА

Београд, Врање - У циљу сузбијања нелегалног тржишта дуванских производа, компанија Бритиш Америкен Тобако (БАТ) организовала је у својој фабрици у Врању обуку за државне службенике чија делатност обухвата борбу против нелегалног промета тих производа. Припадници пореских и царинских управа, као и обавештајних агенција земаља у региону, присуствовали су предавањима, показним вежбама и активно учествовали у радионицама на које је компанија позвала најеминентније стручњаке у тој области из читавог региона, наводи се у саопштењу те компаније.

27. новембар 2014.

САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА У ВРАЊУ

Врање – Национална служба запошљавање - филијала у Врању обавештава јавност да се у просторијама филијале организује Сајам запошљавања и позива сва незапослена лица да га посете. Сајам  ће бити одржан 2. децембра од 11:00 до 14:00 часова, а у понуди ће бити више од сто радних места које нуди  тринаест послодаваца.

27. новембар 2014.

ИЗАБРАНИ КОРИСНИЦИ МОНТАЖНИХ КУЋА У БУЈАНОВЦУ

На трећој седници Комисије за избор корисника монтажних кућа у Бујановцу  усвојена је прелиминарна листа 10 корисника који ће добити монтажне куће у оквиру пројекта  „Подршка побољшању услова живота присилних миграната и затварање колективних центара'' (ИПА 12).

26. новембар 2014.

МАКЕДОНЦИ СЕЛЕ БИЗНИС У СРБИЈУ

Скопље/Београд - Македонске компаније у последње време прекидају пословање у својој земљи и селе се у Србију, јер у њој имају бројне олакшице, пишу регионални медији.

Македонски бизнисмени и фирме оснивају своје компаније углавном у Врању, Прешеву и Бујановцу, пише македонски дневник „Утрински весник“.

26. новембар 2014.

ДАН БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

Почетком новембра у Пчињском округу је у породичном насиљу убијена једна жена. Прихватна станица у Врању је од почетка године збринула 23 жене и двадесетчетворо деце. О спречавању насиља, на Међународни дан борбе против насиља над женама, говорили су у Бујановцу представници СОС телефона, Центара за социјални рад и полиције.

  Следећа страна»