Архива вести
                   
31. октобар 2014.

БЕКИМ ФЕХМИУ – БОГАТСТВО ИЗГУБЉЕНО У ТИШИНИ

Италијанска организација Асоцијација Трентина и Балкана (Associazione Trentino con i Balcani) приредила је изложбу о великом глумцу, Бекиму Фемијиу, његовом животу и професионалном успону. Кроз изложене личне ствари и предмете изузетног глумца, прожимају се његова приватна страна, о којој веома мало знамо и његово јавно делање јединствено у  југословенском и препознатљиво у светском глумишту.

30. октобар 2014.

ЗИЈАХ СОКОЛОВИЋ У БУЈАНОВЦУ

Представа „Насиље нема оправдања" приказана је јуче у Дому културе „Вук Караџић" у Бујановцу.

Аутор представе је славни глумац Зијах Соколовић, а драматург Селма Париси.

30. октобар 2014.

ДРУГА РЕГИОНАЛНА РАДИОНИЦА ЗА УВОЂЕЊЕ ПРОГРАМСКОГ БУЏЕТА

Данас ће се у Врању одржати друга регионална радионица под називом „Увођење програмског буџета на локалном нивоу - припрема буџета за 2015. годину". 

29. октобар 2014.

ПРЕКО МОСТА САМО ПЕШКЕ

Преко моста у Медвеђи, који спаја Трстеник и Крушевац, због старости је од фебруара, одлуком републичка инспекција за државне путеве, забрањен прелазак возила тежих од 3,5 тоне. Проблем ни до данас није решен што посебно погађа двадесетак хиљада житеља околних села који свакодневно користе аутобуски превоз.

29. октобар 2014.

НОВИ ПРОЈЕКТИ ЗА ЈУГ СРБИЈЕ

Алексинац -  На јучерашњем састанку управног одбора Европског ПРОГРЕС-а  усвојени су критеријуми за пружање подршке  кластерима  за увођење иновација у укупном износу до 200.000 евра.    Одбор је одобрио и критеријуме за доделу подршке локалним самоуправама за израду техничке документације за социјалне и економске инфраструктурне пројекте. За ту намену је издвојена оквирна сума од 1,78 милиона евра.

28. октобар 2014.

ДРУГИ САСТАНАК УПРАВНОГ ОДБОРА “ПРОГРЕС” – А

Лесковац -Други састанак Управног одбора програма Европски ПРОГРЕС биће одржан  данас у Алексинцу.  

27. октобар 2014.

У ПОТРАЗИ ЗА БОЉИМ ЖИВОТОМ

Осмочлана породица Нешковић из удаљеног планинског села Црвеника у куршумлијској општини, где нема ни пута ни школе, у потрази за бољим животом, пре годину и по дана, преселила се у Медвеђу. Радош, отац шесторо деце, добио је посао у руднику Леце, а општина им је обећала помоћ у решавању стамбеног питања.

24. октобар 2014.

ПРИВОДИ СЕ КРАЈУ БЕРБА КУКУРУЗА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

Врање – На територији Пчињског краја приводи се крају берба кукуруза на око 10.000 хектара, а приноси се крећу од 5,5 тона до 9 тона по хектару, зависно од улагања и примене агротехничких мера.

 

24. октобар 2014.

БРИТАНСКИ АМБАСАДОР НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Амбасадор Велике Британије у Србији, Денис Киф, разговарао је са представницима политичких партија Албанаца у Бујановцу и Прешеву о предстојећим изборима за савете националних мањина, док је у Врању са руководством града положио цвеће на спомен обележја Изабел Емили Хатон, британске докторке, која је са  иностраним медицинским особљем помагала српској војсци и цивилима у Првом светском рату. Она је такође, 1918. године формирала и прву болницу у Врању, која је радила тачно годину дана.

24. октобар 2014.

НОВА ВОЗИЛА ЗА ХИТНУ ПОМОЋ

Министар здравља Златибор Лончар уручио је кључеве 30 возила за хитну медицинску помоћ директорима Градског завода за хитну медицинску помоћ Београда и домова здравља 20 градова у Србији, а вредност донације је више од 1,5 милиона евра.

  Следећа страна»