Архива вести
                   
29. новембар 2013.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 29.11.2013.

Влада Републике Србије примила је писмо са захтевима Албанских политичких лидера и на њега ће у предвиђеном року бити одговорено. У писму нису изнети никакви нови детаљи па зато не можемо да коментаришемо начин на који политички лидери Албанаца комуницирају са државним органима и највишим државним званичницима.

28. новембар 2013.

МЕДВЕЂА: НЕМАЧКА САГРАДИЛА СТАНОВЕ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ

Медвеђа – Председник општине Медвеђа, Слободан Драшковић, захвалио се амбасадору Савезне Републике Немачке, Хајнцу Вилхему, за инвестицију из 2002. године, која је искоришћена за изградњу  четири стамбене зграде са по четири стамбене јединице.

28. новембар 2013.

КОНКУРС МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ, ШУМАРСТВА И ВОДОПРИВРЕДЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

Овим Конкурсом уређују се услови и начин коришћења структурних подстицаја кроз инвестиције у примарној производњи за набавку репродукционог материјала и производњу садног материјала, односно за подизање матичних засада вишње, шљиве, трешње, јагоде, малине...

27. новембар 2013.

ПРОЈЕКАТ ПОДРШКЕ РАЗВОЈУ ПРИВАТНОГ СЕКТОРА У ЈУЖНОЈ И ЈУГОЗАПАДНОЈ СРБИЈИ

Сједињене Америчке Државе, преко Мисије Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) у Србији, и Влада Републике Србије, преко Националне агенције за регионални развој и акредитованих Регионалних агенција за развој (Златибор, Краљево, Нови Пазар и Лесковац)...

26. новембар 2013.

ОРГАНИЗАЦИЈА „ПОМОЋ ДЕЦИ“ СТИПЕНДИРА УЧЕНИКЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Врање/Бујановац/Сурдулица/Владичин Хан – У оквиру пројекта „Знањем и вештинама против сиромаштва“, организација „Помоћ деци“из Београда расписала је конкурс за стипендирање ученика, који истиче 30.новембра.

26. новембар 2013.

ОСНОВАНО ПРЕДУЗЕЋЕ „ЈАБЛАНИЦА ЕКО“

Медвеђа – У општини Медвеђа основано је  предузеће „Јабланица еко“  које ће се бавити производњом пелета. Планирано је да почетком године 40 радника добије посао у овој фабрици. У халу пропалог предузећа „Термовент“...

25. новембар 2013.

СТАНКОВИЋ: УЦЕНЕ НИКОМ НЕ ДОНОСЕ ДОБРО

Представницима Албанаца са југа Србије који су одлучили да прекину разговоре са Владом Србије пошто им је одбијен предлог да у Прешеву и Бујановцу буду враћени судови и тужилаштва, председник Координационог тела Владе Републике Србије...

22. новембар 2013.

НЕВЕНА ПЕТРУШИЋ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

Врање/Бујановац – Невена Петрушић, повереница за заштиту равноправности, је била у дводневној посети југу Србије. У великој сали Скупштине  града  Врања је одржан округли сто под називом „Повереник за заштиту равноправности и дискриминација жена“.

21. новембар 2013.

ТИДЕ: ПРОБЛЕМЕ РЕШАВАТИ РАЗГОВОРИМА

Бујановац - Заменица шефа мисије ОЕБС у Србији, Пола Тиде, изјавила је  да је видљив конструктиван приступ  у разговорима између представника Албанаца са југа Србије и Владе Србије.

20. новембар 2013.

ОБУКА ЗА РАД СА МЛАДИМА

Бујановац - Двадесетак тренера из јужне Србије и Санџака учествовало је  у другом делу обука за рад са младима у мултиетничким заједницама.

  Следећа страна»