Архива вести
                   
29. јун 2018.

САВЕТ РОДИТЕЉА ПОДЕЛИО КЊИГЕ НАЈБОЉИМ УЧЕНИЦИМА

Бујановац – Свршеним основцима бујановачке Основне школе „ Бранко Радичевић” су јуче у просторијама те школе уручене Вукове дипломе, након чега је уследила свечаност у бујановачком Дому културе „Вук Караџић,“

29. јун 2018.

МОГУЋА ОБУКА ЂАКА У “GEOX”-У

Врање - Највећа италијанска фабрика обуће  „Geox” у Врању би ускоро могла да обучава средњошколце из Пчињског округа како да праве обућу.

29. јун 2018.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ИСКАЗИВАЊЕ ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТИ ЗА УЧЕШЋЕ НА УСАИД-ОВОМ ПРОЈЕКТУ ЗА ОДГОВОРНУ ВЛАСТ

УСАИД-ов Пројекат за одговорну власт објављује позив за исказивање заинтересованости јединица локалне самоуправе за учешће у Пројекту. Циљ позива је одабир од пет до седам локалних самоуправа у Србији...

28. јун 2018.

„ИГРЕ БЕЗ ГРАНИЦА“ У ВРАЊУ

Прешево, Бујановац, Медвеђа – Караван „City Games,“ који је сличан некадашњим „Играма без граница,“ ускоро креће на своју турнеју, а у Врање стиже 18. јула. „City Games“су међународни спортско-забавни пројекат који је организован као серија такмичења између представника европских градова. Караван „City Games“ ће ове године посетити 10 градова у Србији.

28. јун 2018.

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗАДРУГАРИМА

Београд - Милан Кркобабић, министар задужен за регионални развој, је изјавио да   пољопривредници и задругари могу од јуче да се пријаве на конкурс за доделу бесповратних подстицајних средстава, за шта је издвојено око 825 милиона динара у оквиру пројекта „500 задруга у 500 села“.

28. јун 2018.

КОНКУРС ФОНДАЦИЈЕ „АНА И ВЛАДЕ ДИВАЦ” ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА СРЕДЊОШКОЛЦИМА ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019 ГОДИНУ

Прешево, Бујановац, Медвеђа - Фондација „Ана и Владе Дивац,“ у сарадњи са групом донатора из САД, је расписала конкурс за доделу стипендија ученицима који 2018. године уписују први, други, трећи или четврти разред средње школе на територији Републике Србије.

27. јун 2018.

УСПЕХ ПРОЈЕКТА „СТОП ДЕЧИЈЕМ РАДУ”

Бујановац, Врањска Бања - У оквиру реализације пројекта „Стоп дечјем раду”, чији је циљ да ромска деца престану да напуштају систем образовања због одласка на рад са родитељима, 31 дете из 30 ромских породица није ишло на рад са родитељима, нити је напустило школовање.

27. јун 2018.

СМАЊУЈЕ СЕ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ОД МАЛИХ БОГИЊА У ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ

Прешево, Бујановац - У последњих десетак дана је само шест особа оболело од морбила у Пчињском округу, у коме је до сада регистровано 640 случајева оболелих од ове болести.  Највише оболелих, њих 270, је у Сурдулици, а најмање у Босилеграду, где је регистрован само један случај.

27. јун 2018.

ПОЧЕЛА ТУРИСТИЧКА СЕЗОНА У СИЈАРИНСКОЈ БАЊИ

Медвеђа - Туристичка сезона у Сијаринској Бањи је званично почела 28. маја доласком прве групе гостију из Зрењанина, а ценовник пансионских услуга увећан је за само 100 динара у односу на прошлогодишњи, док је цена карте за базене остала непромењена.

26. јун 2018.

ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ БУЈАНОВАЦ 5 МИЛИОНА ДИНАРА ЗА ЗАПОШЉАВАЊЕ У ДОМУ ЗДРАВЉА

Бујановац - Због забране запошљавања у јавном сектору, која је још увек на снази, Дом здравља у Бујановцу се већ неколико година суочава са недостатком медицинског и немедицинског особља. Тај проблем се решава ангажовањем радника на одређено време, који се финасирају из буџета локалне самоуправе.

  Следећа страна»