Архива вести
                   
27. април 2012.

Бесповратна финансијска помоћ за управљање чврстим горивом и заштиту животне средине пчињског округа

Врање – У оквиру УСАИД-овог пројекта Одрживог локалног развоја одобрено је 40.000,00 долара за израду регионалног плана за управљање чврстим отпадом пчињског региона Ова активност омогућиће припрему техничке документације за проширење регионалне депоније  „Метерис” и изградњу трансфер станице чврстог отпада у Бујановцу и Прешеву. За потребе припреме неопходне документације пројекат ЕУ Прогрес обезбедиће додатних 196.000,00 долара. Када се прошири, врањска депонија „Метерис”омогућиће одлагање отпада са подручја целог региона, што ће допринети даљем регионалном економском развоју и стварању нових радних места.

26. април 2012.

АМБАСАДОРИ ПОЗВАЛИ АЛБАНЦЕ НА ИЗБОРЕ

Бујановац - Упетак, 20. априла 2012. године, амбасадорка САД Мери Ворлик, шеф мисије ОЕБС  Димитриос Кипреос и шеф делегације Европске уније   Венсан Дежер позвали су у Бујановцу Албанце са југа Србије да гласају на парламентарним изборима и да активно учествују у државним инстутуцијама Републике Србије.

24. април 2012.

ПОДСТИЦАЈИ ЛОКАЛНОЈ ПОЉОПРИВРЕДИ

Бујановац  - Бујановачка самоуправа ће ове године подстаћи пољопривредни развој са 10 милиона динара. Највише средстава из пољопривредног буџета намењено је развоју сточарства, пре свега узгоју крупне стоке, који ће се подржати са пет милиона динара.

20. април 2012.

РАНГ ЛИСТА ОДОБРЕНИХ ПРОЈЕКАТА НА КОНКУРСУ ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКАТА УДРУЖЕЊА У ОПШТИНАМА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА - MAРТ 2012. ГОДИНЕ

Коначна ранг листа за доделу средстава за подстицање пројеката која реализују удружења - март 2012 Преузми документ (pdf)

19. април 2012.

ДУГОВЕЧНОСТ И ИЗАЗОВИ НОВОГ МИЛЕНИЈУМА

Директорка Института за јавно здравље Србије „Др. Милан Јовановић-Батут“ Тања Кнежевић истиче да поред Италије, Немачке, Бугарске и Шведске, Србија спада у пет земаља са најстаријим становништвом у Европи.

17. април 2012.

РАНГ ЛИСТА ОДОБРЕНИХ ПРОЈЕКАТА НА КОНКУРСУ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЗА УСЛУГЕ ИНФОРМИСАЊА НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА - MAРТ 2012. ГОДИНЕ

Коначна ранг листа одобрених пројеката на конкурсу за финансирање пројеката за услуге информисања март 2012. Преузми документ (pdf)

17. април 2012.

ПОМОЋ ПОРДИЦИ КОВИНИЋ ИЗ МЕДВЕЂЕ СТИЖЕ СА СВИХ СТРАНА

Београд - Помоћ за породицу Ковинић из села Газдаре код Медвеђе, која је за 28 месеци „појачана“ чак три пута са по две близнакиње, стиже сасвих страна.

12. април 2012.

Обавештење о продужењу рока за утврђивање коначне ранг листе удружења којима су одобрена средства за реализацију пројеката

Дана 09.04.2012. године директорка Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу донела је одлуку о продужењу рока за утврђивање коначне ранг листе удружењима којима су одобрена средства за реализацију пројеката у оквиру Програма о средствима за подстицање пројеката и програма које реализују удружења ради пружања помоћи становништву на подручју општина Прешево, Бујановац и Медвеђа у 2012. години по конкурсу из 2012. године. Обавештење Преузми документ (pdf)

10. април 2012.

У ВС СВИ ДОБРОДОШЛИ

Бујановац – Министар одбране Драган Шутановац изјавио је приликом обиласка базе "Југ" код Бујановца, да Министарство одбране и Војска Србије не деле становништво по верској, етничкој и другој припадности и да су сви који желе да буду припадници војске – добродошли.

4. април 2012.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА РАДИОНИЦУ ГРАЂАНСКОГ НОВИНАРСТВА

Центар за нове комуникације Докукино објављује јавни позив за конкурс за радионицу грађанског новинарства „Чуј, види, покрени“, која ће се одржавати у Општинама Прешево, Бујановац и Медвеђа. Ова радионица има за циљ да младим људима али и сарадницима организација грађанско друштва пружи шансу да стекну основна журналистичка знања, да сазнају све о концепту грађанског новинарства, као и о потенцијалима нових медија у информисању о активизму.