Архива вести
                   

ШКОЛАМА ФАЛИ 1.312 ЗАПОСЛЕНИХ: УСКОРО КОНКУРСИ ЗА ПРИЈЕМ У ОСНОВНОМ И СРЕДЊЕМ ОБРАЗОВАЊУ

8. јули 2024.

Oсновне и средње школе ће, у наредном периоду расписати конкурсе за пријем у радни однос за 1.312 упражњених радних места у образовним устаниовама са најмање 30 одсто ангажовања.

Kако је најавила Славица Ђукић Дејановић, министарка просвете, тиме се реализује седма А фаза запошљавања на неодређено време у просвети.

- У последње четири године захваљујући овим одлукама посао за стално добило је више од 22.600 запослених у установама образовања - рекла је Ђукић Дејановић. - Поред бриге о повећању зарада запослених у просвети, ово је један од начина на који  Министарство просвете и Влада Србије показују бригу о образовном систему и просветним радницима.  Ови процеси се договарају и реализују у сарадњи са синдикатима.

У складу са овом одлуком основне и средње школе у наредном периоду расписаће конкурсе за пријем у радни однос за радна места са нормом од најмање 30 одсто, која су остала слободна закључно са 31. децембром 2020. године.

У претходних седам фаза запошљавања, почев од 2020. године, радно место на неодређено време добило је више од 22.600 просветних радника у основним и средњим школама, саопштило је Министарство просвете.

Извор: novosti.rs

 

 


 

 

homescontents