Архива вести
                   
30. септембар 2015.

КРУЖНИ ТОК ЗА 90 ДАНА

Бујановац – На самом улазу у Бујановац, на раскрсници поред бензинске пумпе, почела је изградња кружног тока, једне од највећих саобраћајних инвестиција у Бујановцу последњих година.

30. септембар 2015.

СТИЖУ НОВИНЕ У ШКОЛСТВУ

Средњошколци ће убудуће имати највише три писане провере знања у једној недељи, а у дану највише један тест или писмену вежбу. За сваки предмет ће у полугодишту имати два контролна или писмена задатка. А сваки писмени мораће да буде најављен ученицима на часу, али и на огласној табли школе или интернет-сајту. Само „блиц” провере, краће од 15 минута, не морају да се најављују.

30. септембар 2015.

СПРЕМАЈУ СЕ МОНТАЖНИ ОБЈЕКТИ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ У ПРЕШЕВУ

Прешево – За предстојећу зиму, када се и даље очекује прилив миграната на подручје општине Прешево из правца Грчке и Македоније, почеле су припреме за стварање услова како би се, поред шаторског, обезбедио адекватан смештај за зимске временске услове.

29. септембар 2015.

МИНИ БАСКЕТ ФЕСТИВАЛ У БУЈАНОВЦУ

Бујановац - На дводневном мини баскет фестивалу под називом „Сачувајмо децу”, који се овог викенда одржао у Бујановцу, учествовало је око 400 најлмлађих кошаркаша из свих делова Србије, као и из Македоније и Републике Српске.  

29. септембар 2015.

ПРВА ИЗЛОЖБА РАСНИХ КРАВА

Бујановац - У Бујановцу је одржана прва изложба крава сименталске расе, коју је организовала Ветеринарска станица у Бујановцу.

29. септембар 2015.

АКЦИЈА МУП-А И УПРАВЕ ГРАНИЧНЕ ПОЛИЦИЈЕ „КОШТАНА 2015"

Прешево - На граничном прелазу Прешево - Табановци, на делу зелене границе између Србије и Македоније, почела је заједничка оперативна акција „Коштана 2015",  која ће трајати до 7. октобра, саопштило је Министарство унутрашњих послова Републике Србије.

29. септембар 2015.

ПРВИ ВРАЊСКИ ФЕСТИВАЛ ТОЛЕРАНЦИЈЕ

Врање - У организацији „Едукационог центра“ из Лесковца, а у сарадњи са удружењем „Велес“ из Владичиног Хана, на платоу испред библиотеке „Бора Станковић“ у Врању одржан је први локални „Фестивал толеранције".

25. септембар 2015.

ПОЛОВИНУ ЗАРАДЕ ОД КАРАТА ДОНИРАТИ ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ

Прешево - Представници Канцеларије за младе у Прешеву предложили су албанском премијеру Едију Рами и Фудбалском савезу Албаније да се половина зараде од продаје карата са утакмице Албанија-Србија, која се игра 8. октобра у Елбасану у Албанији, донира за избеглице које долазе у Прешево.

25. септембар 2015.

ИНСПЕКЦИЈСКИ НАДЗОР ЗБОГ ПРОФИТЕРА

Прешево - Србија је добила бројне похвале за приступ избегличкој кризи, али, нажалост, увек има и оних који би да искористе туђу муку. Зато је у Прешеву и околини појачана активност инспекцијских служби. У протекла два месеца тржишна инспекција обавила је преко 30 контрола, санитарна преко 40, а на терену су свакодневно и ветеринарска и саобараћајна инспекција. До сада је поднето 25 пријава за покретање прекршајног поступка, углавном у трговинским и угоститељским објектима, али ни једна против аутобуских и такси превозника.

24. септембар 2015.

АМБАСАДОР МАНЦО: ОДГОВОРНО И СОЛИДАРНО ПОНАШАЊЕ СРБИЈЕ

Прешево –„Србија се према избегличкој кризи понаша одговорно и солидарно“, изјавио је јуче амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо приликом посете Прихватном центру за избеглице у Прешеву.

  Следећа страна»