Архива вести
                   
31. март 2008.

31. mарт 2008 год.

Свечано пуштање у рад водоводне мреже у селу Кончуљ у општини Бујановац, чија је изградња укупно коштала 21.4 милиона динара. Координационо тело је финансирало 45% изградње овог пројекта а УСАИД 40%, док су мештани села Кончуљ обезбедили пресоталих 15 % средстава.

26. март 2008.

УЗМИ ЗАЈАМ, ПА УЛОЖИ

ИНВЕСТИТОРИ који желе да улажу у неразвијена подручја у Србији могу да конкуришу за државне кредите, уз годишње камате од један, односно два одсто. Министарство економије и Фонд за развој објавили су јуче конкурс са кредите предузећима и предузетницима за финансирање изградње нових објеката, проширење капацитета постојећих или проширење пословања постојећих занатских радњи у неразвијеним подручјима Србије.

26. март 2008.

КРЕДИТИ ЗА ИНОВАЦИЈЕ

ОБЈАВЉЕН је и конкурс за кредите за пројекте претварања иновација у нов производ, за шта је издвојено укупно 250 милиона динара. Код ових кредита рок отплате је, такође, седам година.

25. март 2008.

САРАДЊА НА ЧЕТИРИ ФРОНТА

САРАДЊА НА ЧЕТИРИ ФРОНТА - У ЛЕБАНУ О РЕФОРМИ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ И СТРАТЕГИЈИ У НАЈСИРОМАШНИЈИМ СРЕДИНАМА Неопходно усаглашено деловање образовања, здравства, правосуђа и полиције

13. март 2008.

ПОМОЋ ДРЖАВЕ ЗА ОБНОВУ СТАЦИОНАРА

Припреме рехабилитационе болнице „Бујановац” за нову сезону Бујановачка Бања „Бујановачка Бања „Врело” грађена је пре скоро четврт века и то што је урађено данас не задовољава стандарде уређене бање. Наша бања прошле године добила је статус специјалне болнице и, имајући то у виду, одређени критеријуми морају се испунити.

12. март 2008.

НОВАЦ ЗА ПРОЈЕКТЕ

БУЈАНОВАЦ - На шестој седници Општинског већа Скупштине општине Бујановац која је одржана јуче усвојени су предлози о издвајању финансијских средстава за реализацију осам пројеката у општини Бујановац у 2008. и то у износу од 138 милиона динара или око 1,75 милиона евра.

10. март 2008.

РАЗБИЈАЊЕ ПРЕДРАСУДА ИНТЕРКУЛТУРАЛНО РАЗУМЕВАЊЕ

У тренутку када косовски проблем прети да покида ионако лабаве нити међуетничког разумевања у Бујановцу, млади Албанци и Срби у овом граду показују да је заједнички живот ипак могућ. Ученици овдашњих средњих школа, албанске "Сезаи Сурои" и српске "Свети Сава" одржали су у петак завршну приредбу у оквиру пројекта чији је циљ побољшање разумевања међу средњошколцима кроз упознавање културе, традиције и обичаја другог народа.

7. март 2008.

ШВЕДСКИ АМБАСАДОР ОТВОРИО ЗЕЛЕНУ ПИЈАЦУ У ЛЕБАНУ

ЛЕБАНЕ - Амбасадор Краљевине Шведске у Београду Кристер Брингеус јуче је отворио Зелену пијацу у Лебану, чију градњу је са 6,4 милиона динара финансирала Шведска агенција за међународни развој. Влада Србије је у тај пројекат, преко Координационаг тела за југ Србије, уложила још додатна 2,2 милиона динара. Изражавајући задовољство због добро урађеног посла, Брингеус је казао да је влада његове земље у развој југа Србије уложила милион евра. Нова пијаца у центру Лебана има 150 модерно опремљених тезги, а у њеном склопу реконструисани су и санитарни чворови.

3. март 2008.

ДЕЛЕ КОНТЕЈНЕРЕ И ПЛАСТИЧНЕ КАНТЕ

Лесковац, Мевеђа - Аустријска фирма ПWW, која је задужена за депоновање смећа у лесковачкој општини, од пре неколико дана латила се истог посла и у Медвеђи. Уговор о томе потписали су председник општине Медвеђа Слободан Драшковић и Антона Шамел, директор ПWW ДОО Ниш.

3. март 2008.

ЉАЈИЋ У БУЈАНОВЦУ

БЕОГРАД - Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа саопштило је да ће председник тог тела Расим Љајић посетити данас општину Бујановац, где ће пустити у рад водовод у Месној заједници "Трејак"и отворити радове на водоводу Крешевица-Клиновац, јавља Бета. Влада Србије је, преко Координационог тела, у ове пројекте који ће омогућити да преко 1.300 становника општине Бујановац добије воду, уложила 48 милиона динара. Рок за завршетак радова на водоводу Крешевица-Клиновац је 1. јун 2008. године, наводи се у саопштењу.

  Следећа страна»