Архива вести
                   
29. септембар 2009.

ДОДЕЉЕНЕ СТИПЕНДИЈЕ СРЕДЊОШКОЛЦИМА БЕЗ РОДИТЕЉА И СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИМ УЧЕНИЦИМА

У складу са јасно дефинисаним критеријумима конкурса за ученичке стипендије и расположивим буџетом, Координационо тело ће доделити стипендије 151 ученику – 57 из Прешева, 55 из Бујановца и 39 из Медвеђе. Укупна вредност додељених ученичких стипендија за ову годину је три милиона и двадесет хиљада (3.020.000) динара. Стипендије су добили сви ученици без оба или једног родитеља и ученици тешког материјалног стања, а сви уз одговарајући постигнут успех у претходном школовању. Укупно 819 ученика средњих школа, од којих 444 из Прешева, 256 из Бујановца и 119 из Медвеђе, пријавило се на конкурс који је Координационо тело Владе Републике Србије расписало 25. јуна 2009. године. Евентуалне документоване примедбе као и молбе у вези са ранг листом кандидата достављају се Служби Координационог тела одмах након истицања листи, а најкасније за осам дана.

25. септембар 2009.

ОДРЖАН САСТАНАК СА МИНИСТРОМ ПРОСВЕТЕ

У  конструктивној и отвореној атмосфери одржан је састанак председника општина Прешево, Бујановац и Медвеђа и министра просвете Жарка Обрадовића. Састанак је иницирао председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа и министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић у циљу разумевања најважнијих проблема из области просвете у поменуте три општине.

24. септембар 2009.

КОНКУРСИ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА - 24. 10. 2009

Текст конкурса за доделу ученичких стипендија

- Формулар молбе за доделу ученичких стипендија

23. септембар 2009.

23.9.2009.год.

Помоћник министра за животну средину и просторно планирање Александар Весић изјавио је јуче да су у области екологије неопходне реформе не само на националном, већ и на локалном нивоу. „Локалне самоуправе треба да имају службе које ће бринути о животној средини“, казао је Весић на завршној конференцији у оквиру пројекта „Локална еколошка безбедност“. Он је навео да се 30 одсто закона које Србија треба да усклади са Европском унијом односи на заштиту животне средине и подсетио да је највећи ризик за екологију индустријска загађеност. Заменик шефа мисије ОЕБС у Србији Томас Мур, који је помогао реализацију овог пројекта, казао је да су реке у Србији веома загађене, нарочито на југу земље и да служе за одлагање отпада.

22. септембар 2009.

22.9.2009.год.

Невладина организација Центар за развој Јабланичког и Пчињског округа је почела примену пројекта за смањење сиромаштва у Србији, који се финансира средствима Европске уније (ЕУ).

21. септембар 2009.

У ОКВИРУ АКЦИЈЕ “ХИЉАДУ РАЧУНАРА ЗА ШКОЛЕ У СРБИЈИ”

У  оквиру акције “Хиљаду рачунара за школе у Србији”, министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела за југ Србије Милан Марковић и генерални директор ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“ Горан Ћирић уручили су 18. септембра ове године ОШ „Бора Станковић“ у селу Кленике, општина Бујановац, седам рачунара и два штампача за информатички кабинет основне школе “Бора Станковић”.

18. септембар 2009.

18.9.2009.год.

Канцеларије републичког омбудсмана биће отворене у Прешеву, Бујановцу и Медвеђи пре краја године. Свака од њих радиће одређеним данима, а у међувремену ће простор бити коришћен за друге намене. Запослени у тим канцеларијама биће део стручне службе омбудсмана задужени за контакт са грађанима и пријем притужби, а на конкурс ће бити посебно подстакнути да се јаве припадници мањинских националних заједница.

17. септембар 2009.

САОПШТЕЊЕ ЗА МЕДИЈЕ - 17. септембар 2009.год.

Поштовани, У оквиру акције „Хиљаду рачунара за школе у Србије“ Председник Координационог тела и министар за државну управу и локалну сампуправу Милан Марковић, са генералним директором ЈП ПТТ саобраћаја „Србија“ Гораном Ћирићем, доделиће ОШ „Бора Станковић“ у селу Кленике, у општини Бујановац, седам рачунара и два штампача за информатички кабинет те школе. Компјутерску опрему министар Mарковић и директор Ћирић доделиће ученицима сутра, 18. септембра 2009.године, у 13 часова. Ђацима ОШ „Бора Станковић“ преко интернета обезбђен је бесплатан приступ сајту Поште.

15. септембар 2009.

ПРОЈЕКТИ ЗА ОЧУВАЊЕ МИРА НА ЈУГУ

На југу Србије почиње спровођење два пројекта чији је заједнички циљ смањење напетости и ризика од сукоба међу националним заједницама у овом делу Србије.  Уговоре о реализацији пројеката "Јачање капацитета за инклузиван локални развој и јужној Србији" и "Промовисање одржања мира у јужној Србији" у Влади Србије су потписали министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Милан Марковић и стални координатор Тима Уједињених нација у Србији Вилијам Инфанте.

10. септембар 2009.

ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ЗА ОПШТИНЕ ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА

Београд, 10.09.2009.  Трећој седници Председништва Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа од како су се у рад поново укључили представници албанске заједнице, присуствовали су сви чланови Председништва, као и представници ОЕБС, Министарства правде и Министарства за људска и мањинска права.

  Следећа страна»