Архива вести
                   
9. јули 2022.

ЧЕСТИТКА ДИРЕКТОРКЕ СЛУЖБЕ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА ПОВОДОМ КУРБАН-БАЈРАМА

Поводом празника Курбан-бајрама, Данијела Ненадић, в.д. директорке Службе Координационог тела са запосленима, упутила је честитку свим грађанима муслиманске вероисповести.

8. јули 2022.

МЕЂУВЕРСКИ ДИЈАЛОГ У БУЈАНОВЦУ И ОКОЛИНИ

Бујановац – Београд - Од тога да млади и деца у Бујановцу посећују верске објекте других конфесија, много је важније да посећују једни друге за празнике, као што су то чинили наши стари, да се послуже бајрамском баклавом и ускршњим јајима. Међурелигијски дијалог на југу Србије не само да је могућ, он је неопходан.

7. јули 2022.

АНГАЖОВАЊЕМ ПОСЕБНЕ РАДНЕ ГРУПЕ ЗАПОСЛЕНЕ ДВЕ АЛБАНКЕ У ЗДРАВСТВЕНОМ ЦЕНТРУ ВРАЊЕ

Београд – Прешево – Бујановац – Врање Др Хулие Мадриду из Прешева и др Недрете Ахмети из Бујановца почеле су да раде у Здравственом центру Врање - Дом здравља Врање. Ове две Албанке прве су припаднице албанске заједнице које су добиле посао у Здравственом центру Врање и то на период од шест месеци.

7. јули 2022.

ОДРЖАН ДРУГИ САСТАНАК ПОСЕБНЕ РАДНЕ ГРУПЕ ЗА ИНТЕГРАЦИЈУ АЛБАНАЦА У ДРЖАВНЕ ИНСТИТУЦИЈЕ

Београд – На другом састанку Посебне радне групе за интеграцију Албанаца у државне институције, представљена је експерткиња Емилија Орестијевић која ће радити на изради документа са планом за интеграцију албанске националне мањине.

7. јули 2022.

БУЈАНОВАЧКО КУЛТУРНО ЛЕТО: ДЕЦА НА ПРЕМИЈЕРИ

Бујановац – Београд -  Приредбом деце из Предшколске установе “Наша радост” у Бујановцу и ученика Музичке школе, званично је отворено традиционално Бујановачко културно лето.

6. јули 2022.

НОВОИЗАБРАНИ ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ МЕДВЕЂА САСТАО СЕ ЗА ЗАМЕНИЦОМ ДИРЕКТОРКЕ СЛУЖБЕ КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА

Медвеђа – Београд - Драган Кулић, новоизабрани председник општине Медвеђа, састао се са в.д.заменице директорке Службе Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Јеленом Чолић.

6. јули 2022.

ГРАНТОВИ ПИН-А ЗА ТРИ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ИЗ БУЈАНОВЦА

Бујановац – Београд - Организација „People in need“ (Људи у невољи) потписала је уговоре о додели грантова са организацијама из Бујановца, Врања и Лебана за пројекте додељене на јавном конкурсу у оквиру пројекта „Појачавање локалних гласова за правичан развој“ (АЛВЕД).

6. јули 2022.

ПОНОВО ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРОГРАМ ПОБОЉШАЊА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

Бујановац- Београд - Рок за пријаву фирми за учешће у Програму побољшања енергетске ефикасности у Бујановцу, односно замене столарије по трећи пут је продужен. Разлог  је недовољан број пријављених привредних субјеката. Општина је овога пута продужила рок за још пет радних дана, а ниједан од услова није промењен.

5. јули 2022.

ПОНОВО РАДИ КАТАСТАР У БУЈАНОВЦУ

Бујановац – Београд - Бујановачка и прешевска служба за катастар међу службама су које су поново функционалне, након рачунарске саботаже која се догодила 14. јуна.

5. јули 2022.

БАЗА ЈУГ: ВОЈСКА ВЕЖБА ЗА ЛИБАН

Бујановац – Београд -  На полигону „Боровац“ и у бази „Југ“ код Бујановца у току је колективна обука за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.

  Следећа страна»