Архива вести
                   
31. октобар 2018.

ОТВОРЕНИ ПОЗИВИ У ОКВИРУ ЕУ ПРОГРАМА „ПРАВО, ГРАЂАНСТВО И ЈЕДНАКОСТ“ (RIGHTS, EQUALITY AND CITIZENSHIP – REC ПРОГРАМ)

Програм Европске уније за права, једнакост и држављанство (Rights, Equality and Citizenship – REC програм) представља инструмент Европске уније чији је циљ промовисање, заштита и примена права која обезбеђују једнакост грађана и грађанки која су гарантована Уговором о функционисању Европске уније...

31. октобар 2018.

И БУЈАНОВАЧКА ВЕТЕРИНАРСКА СТАНИЦА СЛАВИ СВЕТОГ ЛУКУ

Бујановац – Ветеринарска станица Бујановац ће данас прославити Светог Луку, славу ветеринара у Србији.

30. октобар 2018.

ЗА БОЉУ СОЦИЈАЛНУ УКЉУЧЕНОСТ МЛАДИХ РОМА

Бујановац – Кроз пројекат УНХЦР и УНДЛ у Србији, 30 младих Рома и Ромкиња усавршило је своје вештине и стекло радно искуство кроз волонтирања у институцијама на локалу, како би им живот био лакши и квалитетнији у срединама у којима живе.

30. октобар 2018.

ОРИЦИО:УЧЕЊЕ СРПСКОГ ЈЕЗИКА ОД ВЕЛИКОГ ЗНАЧАЈА ЗА ИНТЕГРАЦИЈУ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА

Београд – Међународна конференција „Српски као страни језик у теорији и пракси“ окупила је око 80 учесника из 14 земаља који су том приликом излагали своје радове. Шеф Мисије ОЕБС-а у Србији, Андреа Орицио, рекао је да овај скуп пружа пресек реформе наставе и учења српског као нематерњег језика и прилику да се обележи усвајање новог програма за тај предмет.

30. октобар 2018.

ОБУКА „КАКО КОРИСТИТИ КАРИЈЕРНО ВОЂЕЊЕ И САВЕТОВАЊЕ ЗА ОСНАЖИВАЊЕ ОДРАСЛИХ ИЗ ОСЕТЉИВИХ ГРУПА“

Београд - Фондација „Темпус“, кроз активности „EPALE“ националног тима за подршку и националног центра „Euroguidance“ мреже, организује дводневну обуку „Превладај беспомоћност: Како користити каријерно вођење и саветовање за оснаживање одраслих из осетљивих група?”

29. октобар 2018.

ЈАВНЕ БИБЛИОТЕКЕ ЗА ДЕЦУ ШИРОМ СРБИЈЕ

Организатори акције „Проследи књигу” раде на отварању јавних библиотека за децу широм сеоских и руралних подручја Србије где књиге и даље представљају прави луксуз.

29. октобар 2018.

ТРЕЋИ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОДНОШЕЊЕ ЗАХТЕВА ЗА ОДОБРАВАЊЕ ПРОЈЕКТА ЗА ИПАРД ПОДСТИЦАЈЕ ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ У ФИЗИЧКУ ИМОВИНУ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ГАЗДИНСТАВА

Београд - Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде – Управа за аграрна плаћања је расписало трећи Јавни позив за подношење захтева за одобравање пројекта за ИПАРД подстицаје за инвестиције у физичку имовину пољопривредних газдинстава.

29. октобар 2018.

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ДОСТАВЉАЊЕ ПРЕДЛОГА ПРОЈЕКАТА ЗА ЈАЧАЊЕ СОЦИЈАЛНЕ КОХЕЗИЈЕ У МУЛТИЕТНИЧКИМ ОПШТИНАМА

Подршка Европске уније развоју општина – ЕУ ПРО Програм допринеће уравнотеженијем друштвено- економском развоју Србије, кроз повећање конкурентности и социјалне кохезије у 99 општина у два региона...

26. октобар 2018.

УЧЕШЋЕ У РЕАЛИЗАЦИЈИ ДУБИНСКИХ ИНТЕРВЈУА КОМС-А ЗА ПОТРЕБЕ ИСТРАЖИВАЊА О ПОЛОЖАЈУ И ПОТРЕБАМА МЛАДИХ МИНИСТАРСТВА ОМЛАДИНЕ И СПОРТА

Београд - Дубински интервјуи су део овогодишњег истраживања Министарства омладине и спорта и имају за циљ прикупљање информација о положају младих и кључним изазовима са којима се они суочавају.

26. октобар 2018.

НА ИЗБОРИМА ЗА НАЦИОНАЛНИ САВЕТ АЛБАНАЦА ШЕСТ ИЗБОРНИХ ЛИСТА

Бујановац – По коначној одлуци Републичке изборне комисије (РИК) Србије, на изборима за чланове Националног савета Албанаца 4. новембра учествоваће и Удружење  „Албански форум за економски развој у Србији".

  Следећа страна»