Архива вести
                   
29. jануар 2010.

ДОНАЦИЈА КОШАРКАШКОГ САВЕЗА БУЈАНОВЦУ

БУЈАНОВАЦ – У понедељак, 1. фебруара, у 14 часова, председник Кошаркашког савеза Србије (КСС), Драган Капичић, предаће донацију Кошаркашког савеза Спортском центру „Младост“ и кошаркашким клубовима "БСК Јуниор" и "Елита" из Бујановца. 

Уручивању донације присуствоваће и председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, министар Милан Марковић.

29. jануар 2010.

СЕДНИЦА ПРЕДСЕДНИШТВА КООРДИНАЦИОНОГ ТЕЛА У БУЈАНОВЦУ

БУЈАНОВАЦ – У понедељак, 1. фебруара, са почетком у 15 часова, у згради општине Бујановац одржаће се седница председништва Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа. На седници ће бити разматрани извештај о раду Координационог тела у 2009. години и расподела средстава за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа из буџета Координационог тела за 2010. годину. Седницом ће председавати председник Координационог тела, министар Милан Марковић. Ово је пета седница председништва Координационог тела од његове реконструкције у марту 2009. године.

29. jануар 2010.

29.1.2010. године

У оквиру шестомесечног пројекта "Kосово са друге стране – како после конфликта", Центар за демократију и развој југа Србије и регионална информатифна агенција ЈУГпресс организовали су у Бујановцу четвту трибину, на којој је главна тема  разговора био значај учествовања мањинских заједница у институцијама  и остваривање њихових права у региону. На  трибини је, поред осталих,  говорио и амбасадор Холандије у Србији  Рон ван Дартел, који је  позвао Албанце у Бујановцу да заједно раде на формирању Националног савета на непосредним изборима. Амбасадор је, између осталог, рекао да ће за Албанце Национални савет значити бољу сарадњу са Координационим телом за југ Србије и са централним властима у Београду.

22. jануар 2010.

У АПРИЛУ ОБНАВЉАЊЕ ПРОИЗВОДЊЕ У РУДНИКУ ЛЕЦЕ – ПОСАО ЗА 300 РАДНИКА

МЕДВЕЂА - На конференцији за медије одржаној у Медвеђи 21. јануара, Председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа министар Милан Марковић најавио је отварање рудника Леце у марту, а почетак производње и ангажовање 300 радника у априлу ове године. Министар Марковић нагласио је да је у почетку свог мандата у Координационом телу,  када је у питању Медвеђа, поставио два циља, отварање двојезичких одељења факултета и отварање рудника Леце.

22. jануар 2010.

УЏБЕНИЦИ ЗА ФАКУЛТЕТЕ У МЕДВЕЂИ

МЕДЕВЕЂА - Председник Координационог тела министар Милан Марковић 21. јануара посетио је Медвеђу и студентима одељења Правног и Економског факултета нишког Универзитета у Медвеђи уручио уџбенике на албанском језику за други семестар. Министар Марковић је са студентима разговарао о току наставе и проблемима са којима су се суочили у првом семестру. Марковић очекује да у наредне четири године у овим одељењима буде око 500 студената.

22. jануар 2010.

22. јануар 2010. године

Британска амбасада подржава формирање Националног савета Албанаца на југу Србије, изјавила је јуче први секретар британске амбасаде у Београду Кети Котрел. Котрел је новинарима у Бујановцу рекла да британска амбасада пажљиво прати и подржава процес формирања Националних савета, нарочито на југу Србије, јер је то начин да албанска национална мањина добије могућност да се представи са свим својим потенцијалима.

20. jануар 2010.

Конференција за новинаре председника Координационог тела, министра Милана Марковића и делегације привредника у Медвеђи

МЕДВЕЂА – У четвртак, 21. јануара, председник Координационог тела, министар Милан Марковић, посетиће општину Медвеђа са делегацијом привредника предвођеном власником и директором концерна Фармаком МБ, Мирославом Бoгићевићем.  У делегацији ће бити и државни секретар у Министарству рударства и енергетике Радивоје Милановић, као и представници фабрике акумулатора Сомбор, млекаре Шабац, индустријског комбината Гуча, ливнице Пожега, рудника и топионице Зајечар, ПИК 7. јули, Пољопривредног комбината Београд,  РДС групе и  РТБ Бор.  Циљ посете је договор о датуму почетка рада рудника Леце и могућности за нове инвестиције у општини Медвеђа.

15. jануар 2010.

15.1.2010. године

Јапан је током протеклих двадесетак година био један од највећих и најдискретнијих донатора на нашим просторима. Само у последњој деценији од ове земље Србија је добила 198,4 милиона евра. Влада Јапана у Републици Србији тренутно реализује неколико пројеката заштите животне средине, укључујући и пројекат чишћења Бујановца.

15. jануар 2010.

15.01.2010. год.

Председник Скупштине општине Прешево Скендер Дестани изјавио је да су одборници на ванредној седници затражили оснивање основног и вишег суда за три општине на југу Србије. „Одлука ванредне седнице Скупштине општине је да се затражи оснивање ова два суда за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа са седиштем у Прешеву. Тражимо и оснивање тужилаштва, чије би седиште било такође у Прешеву“, рекао је Дестани.

14. jануар 2010.

14.1.2010.године

Заменик премијера Србије и министар унутрашњих послова Ивица Дачић оценио је јуче током посете селу Маровац, у Копненој зони безбедности, да је ситуација уз административну линију са Косовом и Метохијом стабилна. Министар полиције је истакао да је највиши интерес Србије да на том подручју владају мир и стабилност за све грађане, без обзира на њихову националност, указујући на неопходност инвестирања у инфраструктуру на подручју општина Медвеђа, Прешево и Бујановац.

  Следећа страна»