Архива вести
                   
29. октобар 2010.

29.10.2010. године

СРПСКИ И АЛБАНСКИ ЂАЦИ ЗАЈЕДНО У НЕМАЧКОЈ Око 30 ученика и наставника средњих школа „Свети Сава” и „Сезаи Сурои” из Бујановца, недељу дана били су гости ђака школе „Каролине Брајтингер” у главном граду Хоенлое области на југу Немачке, којa је трећa по величини у  тој земљи. Ученици из Бујановца учествовли су у пројекту немачке и америчке владе „Партнерства на делу”, у оквиру којег ће се дружити и учити више од 1.500 ђака и наставника из 60 економских школа из Србије и Немачке.

28. октобар 2010.

28.10.2010. године

Уједињене нације помажу развој јужних српских општина Општине и градови у Јабланичком и Пчињском округу добиће пола милиона долара из програма Одржање мира и инклузивни развој (ПБИЛД) који се на југу Србије спроводи преко Уједињених нација, речено је јуче у Лебану.

26. октобар 2010.

26.10.2010. године

МЛАДИ СА ЈУГА НА СЕВЕРУ Представници канцеларија за младе са југа и југоистока Србије боравили су претходних дана у Зрењанину, у студијској посети организованој у оквиру програма Мисије ОЕБС, који се односи на пружање подршке омладини у општинама са мањинским заједницама. Млади из Димитровграда, Бујановца, Босилеграда и Прешева посетили су до сада Сремске Карловце, Кикинду, Сенту, Сомбор, Бачки Петровац и Зрењанин.

25. октобар 2010.

25.10.2010. године

Почетак примене Споразума о мултиетничкој локалној власти у Бујановцу Бујановац - Од данас почиње реализација Споразума о мултиетничкој локалној власти у Бујановцу и уласку Срба у њене институције,  потписан 21. октобра 2010. године.

22. октобар 2010.

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О МУЛТИЕТНИЧКОЈ ВЛАСТИ У БУЈАНОВЦУ

Председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић потписао је јуче са представницима политичких партија Срба и Албанаца споразум о стварању мултиетничке власти у Бујановцу.

20. октобар 2010.

Позив за медије - 20. октобар 2010.

ПРЕДСЕДНИК КООРДИНАЦИНОГ ТЕЛА МИЛАН МАРКОВИЋ ПОТПИСУЈЕ СПОРАЗУМ О СТВАРАЊУ МУЛТИЕТНИЧКЕ ВЛАСТИ У БУЈАНОВЦУ Министар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић  потписаће са представницима српских и албанских политичких партија Споразум о стварању мултиетничке власти у Бујановцу у четвртак, 21. октобра 2010. године у 11 часова у Прес центру у Бујановцу. После потписивања, биће одржана конференција за новинаре.

15. октобар 2010.

15.10.2010. године

После две године споразум о мултиетничкој власти у Бујановцу БУЈАНОВАЦ - Срби и Албанци у Бујановцу коначно су се договорили о формирању мултиетничке власти, после две године преговора. Странке које представљају Србе у будућој бујановачкој владајућој коалицији добиле су места помоћника председника општине, заменика председника скупштине, три начелника, четири члана градског већа, заменика директора Дома здравља, директоре у градској апотеци и библиотеци, као и већину у управним одборима у којима ће имати директоре.

14. октобар 2010.

14.10.2010. године

ЧИПЛИЋ СА АЛБАНСКИМ НАЦИОНАЛНИМ САВЕТОМ Министар за људска и мањинска права Светозар Чиплић изјавио је јуче у Бујановцу да је питање признавања диплома приштинског универзитета једно од кључних којим ће се бавити Албански национални савет и министарство на чијем је челу.

12. октобар 2010.

12.10.2010.године

О РОДНОЈ РАВНОПРАВНОСТИ СОМБОР - Осамнаесторо младих из Прешева и Босилеграда, узраста од 17 до 23 године, под покровитељством мисије ОЕБС у Србији, а у сарадњи са Канцеларијом за младе у Сомбору, током тродневног боравка у овом граду, едуковали су се на тему родне равноправности и активизма младих. Домаћини су се потрудили да гостима покажу град у најлепшем издању, а највећи утисак на њих оставило је Народно позориште.

11. октобар 2010.

Ministarstvo za ljudska i manjinska objavljuje: POZIV za program stažiranja u okviru Ministarstva za ljudska i manjinska prava

Poziv je namenjen kandidatima/kandidatkinjama koji su stekli znanja iz oblasti  prava, ekonomije, političkih ili društvenih nauka u srednjoj školi ili na fakultetu. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizovaće program za najvše pet kandidata/kandidatkinja za šestomesečnu praksu u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava ili Pokrajinskom sekretarijatu AP Vojvodine.

  Следећа страна»