Архива вести
                   
30. јун 2016.

ДЕЦА ИЗБЕГЛИЦЕ У ПРИХВАТНОМ ЦЕНТРУ У ПРЕШЕВУ ДОБИЛА ИГРАЛИШТЕ

Прешево – Организација Save the Children донирала је Прихватном центру у Прешеву игралиште за најмлађе који се на избегличком путу нађу у овом центру. На површини од 250 квадратних метара, покривених природном травом, налазе се пењалице, тобогани, клацкалице, љуљашке, као и пет клупа. 

30. јун 2016.

ИФТАРСКА ВЕЧЕРА У ЦЕНТРУ БУЈАНОВЦА

Бујановац - Око 2.500 особа присуствовало је синоћ у центру Бујановца, на Тргу Карађорђа Петровића, ифтарској вечери. Ифтарску вечеру је организовала општина Бајрам Паша из Истамбула, а присуствовали су јој верници из Бујановца и Прешева, као и председници општина Бајрам Паша и Бујановац, Атила Ајднер и Шаип Камбери.

30. јун 2016.

КОСИДБА НА МАРОВЦУ - 30.06.2016.

Медвеђа - Туристичка организација општине Медвеђа организује у суботу, 2. јула ове године, 17. „Косидбу на Маровцу“ у селу Маровац, на Перовића ливадама, која окупља најбоље косаче из Горње Јабланице. Организацију ове туристичке манифестације помогли су и Месна заједница Маровац и Завичајно удружење „Китка“.

29. јун 2016.

ИНЖЕЊЕР КОСТИЋ ТРЕЋИ ПУТ ИЗАБРАН ЗА ДИРЕКТОРА „МЕГАЛА"

Бујановац - Драгољуб Костић, машински инжењер из Врања, трећи пут је изабран за генералног директора бујановачког предузећа „Мегал“. Одлуку да тај привредник поново буде на челу успешне металске фирме донели су чланови Скупштине акционара „Мегала“ на последњој седници.

29. јун 2016.

Програм ЛЕДИБ - Финасирање малих и средњих предузећа, пољопривредника, задруга и предузетника Јабланичког, Пчињског, Нишавског,Топличког и Пиротског округа

Влада Републике Србије потписала је крајем 2006. године с владом Краљевине Данске Меморандум о разумевању којим се Републици Србији, кроз спровођење Програма локалног економског развоја на Балкану (Програм ЛЕДИБ), пружа бесповратна финансијска помоћ.

28. јун 2016.

ДЕЦА ИЗ МЕДВЕЂЕ У БЕОГРАДУ

Београд - Градски менаџер Горан Весић угостио је јуче у Старом двору децу из Предшколске установе „Младост”из Медвеђе, која су била у једнодневној посети Београду. Истакавши да Београд не припада само Београђанима већ свим грађанима Србије, Горан Весић пожелео је добродошлицу најмлађим становницима Медвеђе:

28. јун 2016.

ЗАЈЕДНИЧКА СТАНИЦА У ТАБАНОВЦИМА СКРАЋУЈЕ ПУТОВАЊЕ ВОЗОМ У МАКЕДОНИЈУ

Прешево - Србија и Македонија потписале су јуче у Београду пет протокола којима се омогућава успостављање заједничке станице у Табановцима, што ће значајно скратити време путовања железницом и царинске процедуре на граници две земље.

27. јун 2016.

ВАКЦИНАЦИЈА СТОКЕ У ОПШТИНАМА БУЈАНОВАЦ, ПРЕШЕВО И МЕДВЕЂА

Бујановац, Прешево, Медвеђа – Вакцинисање говеда против заразне болести „нодуларни дерматитис“, или „квргава кожа“, почело је у општинама Бујановац, Прешево и Медвеђа прошлог петка по подне, а завршило се у недељу, када је направљен пресек стања стоке која је до тада вакцинисана.

27. јун 2016.

ЈАВНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРОЈЕКТА „ЗНАЊЕМ И ПРОАКТИВНОШЋУ МЛАДИХ ДО НОВИХ РАДНИХ МЕСТА”

Бујановац – НВО “Грађанске инцијативе” организује у Бујановцу јавно представљање новог омладинског пројекта „Знањем и проактивношћу младих до нових радних места” у четвртак, 30. јуна 2016. године у просторијама Општинског клуба за људска и мањинска права, са почетком у 11 часова. Пројекат финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

24. јун 2016.

У ПРЕШЕВУ ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН СОС ДЕЧИЈИХ СЕЛА

Прешево - Међународни дан СОС Дечијих села обележен је јуче низом манифестација у Прешеву, Београду, Нишу и Обреновцу. Јучерашни датум обележен је у Прешеву у оквиру Програма ургентне помоћи „Солидарност", у Прихватном центру Прешево, где је организована ликовна радиодица за децу смештену у овом центру и презентација актуелних пројеката СОС Дечијих села за представнике партнерскох организација.

  Следећа страна»