Архива вести
                   
31. март 2010.

31. март 2010. год.

Врање - Министарка за НИП Верица Калановић сматра да држава треба да улаже више у југ Србије, али да је за то потребна и јача иницијатива локалних самоуправа.

26. март 2010.

26. март 2010. год.

Шеф Мисије ОЕБС у Србији Димитриос Кипреос изјавио је да је Србија остварила "енорман напредак током 2009" и да заузима "веома важну позицију у региону".

25. март 2010.

25. март 2010. год.

Црвени крст Бујановца је јуче почео поделу хуманитарних пакета за око хиљаду најугроженијих становника у месним заједницама на подручју ове општине. “Јуче је на подручју општине Бујановац, а у организацији Црвеног крста, почела подела хиљаду хуманитарних пакета за најсиромашније житеље ове општине”, рекао је секретар Црвеног крста Бујановца Братислав Лазаревић.

24. март 2010.

24. март 2010.год.

Заменик амбасадора Немачке Ханс Улрих Судбек изјавио је током посете Бујановцу да је за све потенцијалне инвеститоре најважније питање политичка стабилност. "У сваком разговору са потенцијалним инвеститорима увек постоји једно одлучујуће питање: да ли у региону влада политичка стабилност, на шта могу мирне савести да одговорим потврдно тек уколико све етничке заједнице у Бујановцу сарађују у државним структурама земље", рекао је Судбек.

24. март 2010.

24.03.2010 године

Прешево - У оквиру пројекта „Упознајмо наша права“, који финасира Координационо тело за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, а релазије невладина организација „Центар за мултикултурно образовање“, организован је други по реду округли сто на тему „Међународне конвенције за заштиту мањина“, на коме је присуствовао председник општине Бујановац Шаип Камбери и  око тридесетак средњошколца, углавном матураната.

23. март 2010.

23.3.2010.год.

Центар за медијацију привредних спорова, који је отворен прошле недеље при Регионалној привредној комори у Лесковцу, требало би да посредује у решавању свакодневних проблема међу привредним субјектима 13 општина Јабланичког и Пчињског округа. Проблеми у привреди југа Србије су прилично велики, тако да је за њихово решавање потребно више упорности и стрпљења, а  Центар за медијацију привредних спорова би требало у томе да помогне.

22. март 2010.

22.3.2010.год.

У оквиру реализације пројекта „Пружање унапређених услуга на локалном нивоу“ (ДИЛС), Министарство здравља организује данас у Нишу обуку о надлежностима локалних самоуправа у области здравствене заштите и то за председнике Скупштина општина, представнике локалних већа, општинске начелнике, шефове одељења и референте задужене за здравствену заштиту и финансирање из Ниша, Медвеђе, Лебана, Врања, Беле Паланке, Димитровграда, Власотинца, Књажевца, Зајечара, Кладова, Дољевца и Блаца. У раду овог скупа учествоваће и директори Домова здравља и Завода за јавно здравље из поменутих градова.

16. март 2010.

16.3.2010.год.

„Иако су избори за Национални савет заказани у време када се велики број Албанаца из Прешева и Бујановца налази у иностранству, очекујем да одзив бирача на изборима за Национални савет буде најмање у оном проценту у којем је био одзив на локалним изборима“, изјавио је лидер Покрета за демократско деловање Риза Халими.

16. март 2010.

КОНКУРС ЗА ДОЗВОЛЕ ЛОКАЛНИМ РАДИО И ТЕЛЕВИЗИЈСКИМ СТАНИЦАМА

Бeoград - Републичка радиодифузна агенција (РРА) расписала је конкурс за издавање дозвола за емитовање радио и телевизијског програма за више локалних и регионалних подручја. Конкурс је расписан за: Прешево, Блаце, Босилеград, Црну Траву, Димитровград, Лебане, Лесковац, Ниш, Бујановац, Врањску Бању, Нишку Бању, Трговиште, Сјеницу, Бољевац, Бор, Неготин, Жагубицу, Велико Градиште, Лазаревац, Крагујевац и Пожаревац.

12. март 2010.

ПОТПРЕДСЕДНИК ВЛАДЕ АЛБАНИЈЕ ИЉИР МЕТА НА ЈУГУ СРБИЈЕ: ДИСКРИМИНАЦИЈА ЈЕ ПРОШЛОСТ

Потпредседнику Владе и министру иностраних послова Албаније Иљиру Мети другог дана посте Србији домаћин је био председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медевеђа министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић. Они су се у Прешеву састали са председником општине Прешево Рагми Мустафом и председником скупштине општине Скендером Дестанијем.

  Следећа страна»