Архива вести
                   
31. октобар 2008.

Србија признаје дипломе УНМИК-а

Влада Србије донела је закључак којим се на читавој територији Србије признају дипломе Универзитета у Приштини са печатом УНМИК-а.

28. октобар 2008.

РАДОВИ НА КОРИДОРУ 10 У ПРЕШЕВУ ТЕКУ БЕЗ ПРОБЛЕМА

ПРЕШЕВО - Радови на делу Коридора 10 који пролази кроз општину Прешево теку без проблема, каже за Прес председник општине Прешево Надер Садику. Он тврди да до сада није било никаквих прекида, иако су пре две недеље Албанци из села Миратовац и Цукарка тражили веће откупне цене за земљиште кроз које ће проћи аутопут.

26. октобар 2008.

Интервју г-дина Милана Марковића, председника Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу агенцији ФоНет, 26.10. 2008. год.

Као председник Координационог тела за југ Србије, Марковић је оценио да је веома лоше што представници Срба не учествују у власти у Бујановцу и Прешеву.

23. октобар 2008.

Помоћ Министарства пољопривреде и Координационог тела пољопривредницима југа Србије

Бујановац - Mинистар за државну управу и локалну самоуправу и председник Координационог тела за југ Србије Милан Марковић, mинистар пољопривреде, шумарства и водопривреде Саша Драгин и директор Службе Коoрдинационог тела Ненад Ђурђевић, су током јучерашње посете бујановачкој општини предали донацију у виду семенског материјала намењеног општинама Бујановац, Прешево и Медвеђа.

22. октобар 2008.

22. октобар 2008. год.

ПОДЕЛА ПОМОЋИ МИНИСТАРСТВА ПОЉОПРИВРЕДЕ ОПШТИНАМА ПРЕШЕВО, БУЈАНОВАЦ И МЕДВЕЂА

16. октобар 2008.

Како у Медвеђи намеравају да зауставе исељавање младих

Дају 5.000 евра за свако ново радно место

12. октобар 2008.

ВОЈНИ ЛЕКАРИ ПОМАЖУ АЛБАНЦИМА СА ЈУГА СРБИЈЕ

У оквиру акције помоћи становништву у Копненој зони безбедности у општинама Бујановац и Прешево, медицинска екипа Четврте бригаде Копнене војске обишла је села Муховац и Чар, која се налазе уз саму административну линију са Косовом и Метохијом и у којима живи искључиво албанско становништво.

10. октобар 2008.

БАЈК ФЕСТ У БУЈАНОВЦУ

У Бујановцу ће у суботу бити одржана друга бициклистичка мултиетничка трка. Ово такмичење подељено је у три старосне категорије: предшколска деца возе „Бејби маратон" основци учествују у „Трци пужева", док ће одрасли возити маратон у дужини од 20 километара. Трка пужева интересантна је по томе што је циљ што спорије проћи стазу!

9. октобар 2008.

САРАДЊА СА ОСАМ НОВИХ ОПШТИНА

УСАИД Амерички амбасадор у Београду Камерон Мантер присуствоваће данас потписивању споразума о сарадњи између председника 19 општина Србије и представника УСАИД "Програма подстицаја економском развоју општина". Општине Сомбор, Пирот, Зајечар, Сремска Митровица, Ваљево, Прешево, Медвеђа и Бујановац данас ће се придружити том програму, а 11 општина које су прошле године ушле у програм потписаће допуне споразума о сарадњи.

7. октобар 2008.

СТУДИРАЊЕ НА СРПСКОМ И АЛБАНСКОМ

БЕОГРАД, 07. октобар 2008. - Шеф Координационог тела за југ Србије Милан Марковић изјавио је данас да је циљ отварања високих школа на југу Србије спречавање исељавања младих из Прешева, Бујановца и Медвеђе.

  Следећа страна»