Архива вести
                   
26. септембар 2008.

Министар Марковић о раду Координационог тела за агенцију Бета

Председник Коодинационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђу Милан Марковића, позвао је политичке представнике албанских странака да именују земеника тог тела и на тај начин преузму део одговорности за развој југа Србије.

24. септембар 2008.

НА ЈАВНИМ РАДОВИМА ПОСАО ЗА 35 РАДНИКА

У бујановачкој општини спроводе се јавни радови на којима се привремено запослило 35 незапослених лица. Реч је о великом програму уређења јавног простора који је помогло Министарство економије и регионалног развоја, а подржала Национална служба за запошљавање.

22. септембар 2008.

Југ мора остати стабилан

Нeстабилност на југу Србије не може у потпуности да се искључи. Албански лидери врло често разговарају с косовским политичарима, укључујући и Рамуша Харадинаја, али Србија прати ситуацију и повлачи одговарајуће потезе - каже, у разговору за „Новости“, Милан Марковић, шеф Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, а уједно и министар за државну управу и локалну самоуправу.

21. септембар 2008.

Спасојевић: Не пристајемо ни на какве уцене

Коридор 10 и база „Цепотина” шанса за развој југа Србије, каже државни секретар Министарства одбране и потпредседник Координационог тела за општине Бујановац, Прешево и Медвеђа

17. септембар 2008.

ОМЛАДИНСКО ПРЕДУЗЕТНИШТВО

УСАИД-ов програм економске сигурности организовао је Врању округли сто под називом „Омладинско предузетништво“. Циљ скупа је била идентификација проблема и изазова незапослености младих на југу Србије. Округли сто је имао за циљ и да омогући размену информација и сарадњу свих релевантих организација које су укључене у имплементацију стретегије развоја омладинског предузетништва и запошљавања.

17. септембар 2008.

СМОТРА РОМА ЈУГА СРБИЈЕ

Седма смотра културних достигнућа Рома Јабланичког и Пчињског округа одржана је 17. септембра у Медвеђи. Ову културну манифестацију подржали су, поред домаћина и општине Врање, Лесковац, Бојник, Босилеград, Владичин Хан, Власотинце и Сурдулица, а организовао је Савез друштва Рома Пчињског и Јабланичког округа.

11. септембар 2008.

Tрибина о југу Србије

11. септембра је у Бујановцу одржана трибина о југу Србије и Косову и Метохији, коју су организовали НВО Центар за демократију и развој југа Србије и регионална информативна агенција ЈУГпресс.

11. септембар 2008.

11. септембар 2008 год.

Невладина организација Центар за демократију и развој југа Србије и Регионална информативна агенција ЈУГпресс организују трибину на којој ће се говорити о југу Србије и Косову Метохији . Трибина ће бити одржана у четвртак 11. септембра у 13 сати у Пресс центру у Бујановцу.

10. септембар 2008.

"МЕГА" ПОДРШКА

ПОМОЋ УСАИД Србији У БЕОГРАДУ је јуче потписан споразум о сарадњи америчке државне агенције за међународни развој УСАИД и представника 19 општина, о привредном развоју тих општина.

5. септембар 2008.

Марковић:"Заједничким радом Координационог тела и локалних власти до решавања проблема на југу Србије"

Министар за државну управу и локалну самоуправу у Влади Републике Србије и новоизабрани председник Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Милан Марковић састао се у Бујановцу са председницима ових општина, Надером Садикуом, Шаипом Камберијем и Слободаном Драшковићем.

  Следећа страна»