Архива вести
                   
31. октобар 2007.

ОПТУЖЕН ЗА УБИСТВО И НЕДОЗВОЉЕНО ДРЖАЊЕ ОРУЖЈА

Врање - Окружно јавно тужилаштво у Врању саопштило је јуче да је подигло оптужницу против Музафера Сулејманија (51) из села Велики Трновац код Бујановца због убиства и недозвољеног држања оружја. "Окривљеном се ставља на терет да је 7. августа 2007. године, у дворишту лечилишта "Врело" у Бујановачкој Бањи, лишио живота Саламија Џемаиловића, док је овај седео у свом аутомобилу шкода октавија", наводи у саопштењу. Сулејмани је, са места сувозача, са више метака, пуцао у груди покојном Џемаиловићу из пиштоља калибра 7,62 мм кога је неовлашћено набавио и носио. Од прострелних рана Саламија Џемаиловић је преминуо на лицу места. Бета

29. октобар 2007.

Југ Србије не може преко ноћи да постане Елдорадо

Ненад Ђурђевић, директор Координационог тела за општине Бујановац, Прешево и Медвеђу, најављује већу бригу Владе Србије за развој овог краја

29. октобар 2007.

ОКРУГЛИ СТО О СТАЊУ НА ЈУГУ СРБИЈЕ

У Прес-центру у Бујановцу данас ће бити одржан округли сто "Реализација пројеката мултиетничких односа на југу Србије" у организацији америчке невладине организације Пројекат за етничке односе (ПЕР). Истражни директор ПЕР-а Алекс Глигоров казао је Бети да је циљ сутрашњег састанка тражење нових могућности мултиетничког дијалога на југу Србије и додао да је тај састанак подржала и амбасада Велике Британије у Београду.

26. октобар 2007.

МЛЕЧНА ПИЈАЦА "ТЕКИЈА"

Уговор о извођењу радова на изградњи млечне пијаце "Текија" у Врању, вредан 11,6 милиона динара, потписали су председник општине Врање Мирољуб Стојчић у име Општинског развојног фонда, Новица Јанчић у име извођача радова - фирме "Новеко" и директор ЈКП "Комрад" Петар Милосављевић у име подносиоца пројекта. Ово је још један од пројеката који се реализују у оквиру Програма опоравка и развоја општина МИР2.

25. октобар 2007.

25. октобар 2007. год

Отваранје водовода у селу Кончуљ.
25. октобар 2007.

ПРОЈЕКАТ

ДИРЕКТОР Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Ненад Ђурђевић и заменица амбасадора САД Џенифер Браш посетиће данас југ централне Србије, саопштило је Координационо тело. Циљ посете је обилазак пројеката Америчке агенције за међународни развој у Врању, Бујановцу и Прешеву.

25. октобар 2007.

ПОСЕТА ЈУГУ СРБИЈЕ

Директор Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Ненад Ђурђевић и заменица амбасадора САД Џенифер Браш посетиће данас југ централне Србије, саопштито је Координационо тело.

25. октобар 2007.

"ТРКА ЗА СРЕЋНИЈЕ ДЕТИЊСТВО"

БУЈАНОВАЦ - У организацији Црвеног крста Бујановац, јуче је у ОШ "Бранко Радичевић" у Бујановцу организована "Трка за срећније детињство". Према речима Братислава Лазаревића, секретара Црвеног крста Бујановац, трка се организује већ неколико година, а циљ је да се помогну социјално најугроженија деца.

23. октобар 2007.

23.октобар 2007.год.

У четвртак, 25. октобра 2007. године, Директор Координационог тела за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа, Ненад Ђурђевић, придружиће се заменици амбасадора Сједињених Америчких Држава, Џенифер Браш у посети југу Србије. Посети ће такође присуствовати Верица Калановић, потпредседница Координационог тела, задужена за област економије и инфраструктуре и државна секретарка за регионални развој.

18. октобар 2007.

ИНТЕРВЈУ ДУШАНА СПАСОЈЕВИЋА "ВЕЧЕРЊИМ НОВОСТИМА

Стиче се утисак да Сједињене Америчке Државе имају више разумевања за позицију Србије о свим питањима, па и о Косову и Метохији, него поједине европске земље - оценио је у разговору за "Новости" помоћник министра одбране за политику одбране Душан Спасојевић, после посете САД и Великој Британији, где је примљен на највишем нивоу. Он наглашава да се са представницима САД сагласио да је сарадња у области одбране најуспешнији облик билатералне сарадње Србије и САД.

  Следећа страна»