Архива вести
                   
30. април 2020.

НАГРАДНИ КОНКУРС „ЖИВОТ У ДОБА КОРОНЕ: КАКО СТЕ ПРОВОДИЛИ ВРЕМЕ У ИЗОЛАЦИЈИ?”

Црвени крст Србије, у сарадњи са Повереником за заштиту равноправности, позива грађане и грађанке из Србије, нарочито старије од 65 година, да се пријаве на конкурс „Живот у доба короне: Како сте проводили време у изолацији?“.

30. април 2020.

УПИТНИК: СТЕПЕН ДРУШТВЕНЕ ИНТЕГРИСАНОСТИ НАЦИОНАЛНИХ МАЊИНА У СРБИЈИ

Београд – Институт друштвених наука спроводи истраживање посвећено интегрисаности и остваривању права националних мањина у Републици Србији. Истраживање је засновано на научној методологији, дуго је и пажљиво припремано, засновано је на добровољности и анонимности испитаника и заштити података о личности.

30. април 2020.

АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ У ДОМУ КУЛТУРЕ

Бујановац – Црвени крст Бујановац организовао је акцију добровољног давања крви у холу Дома културе. У овој акцији “драгоцену течност” дало је 39 Бујановчана.

30. април 2020.

НАЦИОНАЛНИ САВЕТ РОМА: НЕМА КОРОНАВИРУСА У РОМСКИМ НАСЕЉИМА

Стање у ромским насељима током епидемије коронавируса је задовољавајуће и нема зарежених коронавирусом одговорили су Удружењу новинара Србије за рубрику “Грађани траже да новинари питају” из Националног савета ромске националне мањине.

30. април 2020.

МЕДВЕЂА ИПАК БЕЗ ПИЈАЦА ДО ДАЉЕГ

Медвеђа – Општински штаб за ванредне ситуације општине Медвеђа који је пре два дана донео одлуку да пијаце крену са радом овог четвртка, на основу процене тренутне епидемиолошке ситуације у општини Медвеђа, на данашњој седници донео је наредбу да забрана рада свих зелених пијаца на територији ове општине до даљег.

29. април 2020.

ФОТО КОНКУРС „МОМЕНТИ ИЗ КАРАНТИНА“

Лесковац - Лесковачки културни центар вас позива да будете креативни док проводите време код куће и да важне моменте из вашег окружења забележите објективом фото апарата или мобилног телефона. Због тога смо, препознајући значај фотографије као историјског документа који сведочи...

29. април 2020.

НАСТАВА У ОСНОВНИМ И СРЕДЊИМ ШКОЛАМА У СРБИЈИ ЋЕ БИТИ ЗАВРШЕНА 31. МАЈА

Београд - Министар просвете Младен Шарчевић изјавио је да ће настава у основним и средњим школама у Србији бити завршена 31. маја.Он је за Прву телевизију рекао да ће предавања на факултетима бити завршена око 15. маја а настава за матуранте око 25. маја.

29. април 2020.

КО ЖЕЛИ 100 ЕВРА МОРА ДА СЕ ПРИЈАВИ ТЕЛЕФОНОМ ИЛИ ОНЛАЈН ПУТЕМ ПОРТАЛА УПРАВЕ ЗА ТРЕЗОР

Београд - Обећаних 100 евра сваком пунолетном грађанину Србије, као један од видова економске помоћи за ублажавање кризе изазване пандемијом Корона вируса, добиће од 15. маја аутоматски пензионери и корисници социјалне помоћи, док ће остали морати да се изјасне да ли их желе и то телефоном, најавио је министар финансија Синиша Мали.

29. април 2020.

ХИЉАДУ МАСКИ ЗА МЕДВЕЂУ

Медвеђа – Компанија „Dundee precious metals“ је уручила 1000 комада вишекратних заштитних маски општини Медвеђа.

29. април 2020.

ШАРЧЕВИЋ: ВРТИЋИ МОГУ ДА РАДЕ ОД 11. МАЈА, НЕОПХОДНА ПОТВРДА РОДИТЕЉА ДА МОРАЈУ НА ПОСАО

Београд – У оквиру попуштања мера током ванредног стања, министар просвете, Младен Шарчевић најавио је почетак рада вртића од 11. маја, затим на који начин ће бити олакшано родитељима са децом до 12 година која крећу на посао, али и како ће се полагати мала матура и пријемни за упис на факултет.

  Следећа страна»